Uppgifter: Ex-mästaren TJ Dillashaw kan få hatmatchen – i sin comeback!

✔ Från vänner till fiender - är det dags att göra upp?

En av de största rivaliteterna i UFC är mellan ex-mästaren TJ Dillashaw och veteranen Urijah Faber.

Faber är nämligen grundare av MMA-klubben Team Alpha Male, som Dillashaw tidigare tillhörde men sedan vände ryggen. Det har länge varit ett uttalat agg mellan Dillashaw och Faber samt andra medlemmar av Team Alpha Male – ett agg som de nu kan komma att lösa i buren.

Enligt ESPN-reportern Ariel Helwani är ett möte mellan Dillashaw och Faber i planeringsfasen, något han avslöjade i samtal med Chael Sonnen i podcasten Ariel & The Bad Guy.

– Detta är en som faktiskt fortfarande kan hända, sade Helwani. Jag vet inte om skeppet har seglat men det kan fortfarande hända. Jag har faktiskt fått höra att de pratar om det just nu: Urijah Faber mot TJ Dillashaw.


HETAST JUST NU


Från vänner till fiender

Dillashaw anslöt sig till Team Alpha Male år 2009 och fann mycket framgång med sina lagkamrater samt deras thaiboxningstränare Duane “Bang” Ludwig. Samma år som Dillashaw vann UFCs bantamviktstitel lämnade dock Ludwig Team Alpha Male – och det var då problemen började.

Det uppstod en dispyt när Ludwig valde att starta ett konkurrerande lag: Elevation Fight Team. När Dillashaw sedan följde Ludwig var det många i Team Alpha Male som blev upprörda. De såg Dillashaw som en förrädare som inte var lojal.

Sedan dess har Dillashaw mött Team Alpha Males Cody Garbrandt två gånger – och vunnit bägge matcher på knockout! Dillashaw har inte tävlat sedan januari 2019 när han blev knockad av Henry Cejudo och sedan blev avstängd i två år för doping.

Faber tävlade sist under UFC 245 där han blev överkörd och avslutad av ryssen Petr Yan – som gått vidare till att vinna UFCs bantamviktstitel.

 

Vill du se TJ Dillashaw vs Urijah Faber?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste NyttTJ DillashawUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...