Uppgifter: Fedor Emelianenkos dotter attackerad efter kritiken mot Tjetjeniens president

Efter Fedor Emelianenkos kritik mot Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov och galan han höll, där hans barn fick gå MMA-matcher, har tungviktarens dotter blivit attackerad och inlagd på sjukhus.  

En nyhet kom ut i Ryssland förra veckan om att en ‘berömd tungviktares’ dotter blivit attackerad i Moskva. Idag har den amerikanska sajten Bloodyelbow fått bekräftat att det rör sig om Fedor Emelianenkos dotter.

Enligt uppgifter ska hans sextonåriga dotter, felaktigt angiven som nio år i nyhetsartikeln, ha blivit attackerad av obeväpnade förövare och misshandlad. Hon ska ha blivit sparkad i bröstet så pass hårt att hon behövt läggas in på sjukhus.

Enligt polisen, som uppsökt flickan på sjukhuset efter att det blivit fastställt att hon misshandlats, var hon ovillig att namnge sina angripare. Nyhetsartikeln antyder att det kan varit på grund av att hon hotats av dem.

Händelsen inträffade den 9:e oktober, dagar efter Emelianenkos fördömande av galan i Tjetjenien som Ramzan Kadyrov var värd för. De tidigare Pridemästaren sa att det som hände under galan var oacceptabelt och kunde inte rättfärdigas. Något som lett till att Idrottsdepartementet och kommissionären för barn rättigheter i Ryssland bestämt sig för att utreda händelsen.

Kommentarerna väckte också en del ilska, mest bland idrottare associerade med Kadyrov. Flera fighters, bland annat WSOF-mästaren Magomed Bibulatov och Khabib Nurmagomedov, uttryckte stöd för Kadyrov och angrepp Emelianenko för hans kommentarer via inlägg på sociala medier.

De inläggen har nu tagits bort på Kadyrovs begäran som skrev i ett eget inlägg sociala medier att Emelianenko förmodligen har “insett sitt misstag”.

Kategorier
Fedor EmelianenkoNyheterSenaste Nytt
5 Kommentarer
 • Peter Andersson
  13 October 2016 at 12:20

  Visst är väl Fedor bundis med Putin? Hur ska detta sluta??

  • ….
   13 October 2016 at 12:33

   Jo det tror jag också… hur som äckliga jävla fegisar de våga väl inte ge sig på Fedor.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  13 October 2016 at 08:21

  Jag tror inte att det finns något samband.

  • Jens
   13 October 2016 at 04:19

   Vad grundar du det på?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    14 October 2016 at 08:02

    Jag tror inte det.

  Svara