Jack Hermansson klar för ny match – ställs mot ärrad veteran på UFC 224

🇸🇪 "The Joker" ställs mot en riktig UFC-veteran på UFC 224.

Jack “The Joker” Hermansson meddelar under onsdagskvällen att han är klar för en ny UFC-match.

Den här gången står en riktig UFC-veteran i Thales Leites för motståndet. Mötet planeras gå av stapeln på den kommande PPV-galan UFC 224, som äger rum i Rio de Janeiro den 12 maj.

Läs mer: Reportage  Från biblioteket till buren med Jack Hermansson

Debuterade för 12 år sedan

36-årige Leites debuterade i UFC redan 2006, då han gick med i organisationen som obesegrad och förlorade sin första match mot Martin Kampmann. Leites hade sedan en framgångsrik sejour i UFC och utmanade Anderson Silva om bältet, men förlorade titelmatchen och fick 2009 lämna UFC efter ytterligare en förlust. Leites återvände sedan till UFC 2013 och har sedan dess ett record i organisationen på 7-4.

Leites är också tidigare mästare i Superior Challenge, där han vann matcher mot UFC-veteranen Jeremy Horn och svenske Tor Troeng mellan sina vändor i UFC.

Thales Leites väger in på UFC 216. Foto: MMAnytt

Tredje matchen i Brasilien

Hermansson kommer till matchen mot Leites med en tuff KO-förlust mot Thiago Santos i december färskt i minnet. Dessförinnan hade “The Joker” två raka vinster via knockout, och sedan han debuterade i UFC har Hermansson ett record på 3-2 i organisationen.

Mötet med Leites blir Hermanssons tredje match i Brasilien men första i Rio de Janeiro – han har sedan tidigare gått två matcher i Sao Paulo och förlorat båda via avslut.

Sedan tidigare står det klart att de brasilianska UFC-stjärnorna Vitor Belfort och Lyoto Machida möts på UFC 224. Även ett möte mellan toppmellanviktarna Ronaldo “Jacare” Souza och Kelvin Gastelum är inbokat till majgalan.

Relaterat: MMAnytt pratar förluster, framtiden och “riktig jävla ångest” med Jack Hermansson

Kategorier
Jack HermanssonSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...