Uppgifter: Khabib är en av anledningarna till att Zabit överväger pension

✔ "Gjorde honom skräckslagen!" ✔ Uppdatering: Zabit sägs "genomgå en viktig operation" snart!

En av MMA-världens snackisar är att den talangfulla Zabit Magomedsharipov kan komma att lämna UFC.

Inom MMA-media har det varit något av en öppen hemlighet att Zabit tänkt i dessa banor, men nu har allt fler valt att prata om det. Bland annat har ryska nyhetssidan TASS och MMA-reportern Igor Lazorin pratat med fjäderviktarens team som bekräftar uppgifterna.

— De säger att Zabit med största sannolikhet kommer att avsluta sin karriär och inte kommer att slåss igen, meddelade Lazorin. [Det har] gått lång tid utan matcher och han saknar motivation. Zabit är trött på att slåss – det är vad de säger.

Nu kommer ytterligare uppgifter om vad som kan ha fått Zabit att lämna den sport han vigt hela sitt liv åt. I MMA Fightings podcast pratar man om hur Zabit påverkats av den numera pensionerade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov.

Båda fighters härstammar från Dagestan men tränar för olika lag. Trots detta verkar det som att Khabibs karriär kommit att spela en avgörande roll i Zabit beslutstagande.

 — Jag är förvånad över att nyheterna om Zabit kom ut så sent, för på Fight Island så sade alla (från rysk media) att “Zabit kommer aldrig att slåss igen,” sade MMA-journalisten E. Casey Leydon. Det var vad alla från rysk media sa. Jag lutar mot att han aldrig slåss i UFC igen, tyvärr. Han pensionerar sig

— Så uppenbarligen var det såhär. [Zabit] såg hur mycket Khabibs liv förändrades och kändisskapet gjorde honom fullständigt skräckslagen. Han såg hur [Khabib] inte kunde lämna sitt hus utan att bli igenkänd och han tänkte, “Det här är inte något jag vill ha i mitt liv”.HETAST JUST NU


Zabit har aldrig förlorat i UFC

Skulle Zabit välja att lämna UFC och MMA så slutar han med ett samlat matchfacit på 18-1. Han gjorde sin MMA-debut i maj 2012 och kom på under fyra år att samla ihop elva vinster och vinna ACB:s fjäderviktstitel.

I september 2017 gjorde han sin UFC-debut och fick direkt ett stort genomslag för sin kreativa fightingstil. Hans visade tidigt prov på stor potential och på strax över ett år radade han upp fyra raka vinster, tre via avslut. Efter ytterligare två vinster under 2019 kom det dock att ta stopp.

Det var också under den här tiden som Khabibs popularitet exploderade. Den dagestanske lättviktsmästaren besegrade Conor McGregor under ett extremt infekterat möte i slutet av 2018. “The Eagle” kom sedan att cementerade sin plats i toppen med ytterligare två vinster över Dustin Poirier och Justin Gaethje, något som gav honom en enorm status internationellt. Efter vinsten mot Gaethje kom han att pensionera sig från sporten.

Kanske var det så att Zabit såg Khabib och förstod att han gick emot något liknande? Kanske hade han redan känt av kändisskapets baksida och bestämt sig? Inom de närmaste veckorna kommer vi att få reda på mer.

Uppdatering: Zabit kommer att opereras

MMA-rapportern Lazorin har nu även meddelat att Zabit kommer att opereras inom kort. Det är ännu oklart exakt vad Zabit kommer att opereras för, men det verkar vara en allvarlig sådan.

— Jag blev informerad om en viktig sak idag, skrev Lazorin. Zabit (Magomedsharipov) kommer snart att genomgå en viktig operation, därefter kommer situationen med hans karriär att vara klar.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttZabit Magomedsharipov

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...