Uppgifter: Stormatchen blir av på UFC 217 i New York

Enligt källor till MMA-journalisten Ariel Helwani har titelmatchen mellan Michael Bisping och Georges St-Pierre bokats för UFC 217, som äger rum i Madison Square Garden i november.

Efter nattens UFC 214: Cormier vs. Jones 2 bekräftade Dana White att mellanviktsmästaren Michael Bisping trots allt kommer möta Georges St-Pierre. Enligt egen utsago på grund av sitt missnöje med welterviktsmästaren Tyron Woodleys insats i titelmatchen mot Demian Maia.

LÄS MER: Michael Bisping försvarar bältet mot Georges St-Pierre

Enligt MMA Fightings Ariel Helwani har stormatchen bokats för UFC 217, som går av stapeln i Madison Square Garden i New York City den fjärde november.

Har inte försvarat bältet mot någon i topp 10

Bisping (30-7 MMA, 20-7 UFC) kommer in med fem raka segrar i ryggen. Engelsmannen vann bältet med en chockerande knockoutvinst i den första ronden mot Luke Rockhold, men har därefter kritiserats en aning då han ännu inte försvarat titeln mot någon av divisionens topprankade fighters.

Michael “The Count” Bisping efter den storslagna titelvinsten på UFC 199. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images.

“The Counts” första titelförsvar var mot den då nummer 13-rankade veteranen Dan Henderson, som han besegrade via ett riktigt jämnt domslut på UFC 204 i oktober förra året. Därefter har mästaren varit skadad vilket i sin tur ledde till att en interimtitelmatch bokades mellan Yoel Romero och Robert Whittaker.

ANNONS

Whittaker besegrade Romero via domslut, men blev dock själv skadad efter titelvinsten på UFC 213 och kommer enligt White möta vinnaren mellan Bisping och St-Pierre.

LÄS MER: Robert Whittakers skada värre än befarat

En av tidernas bästa fighter

St-Pierre (25-2 MMA, 19-2 UFC) är en sann legend som för närvarande står med hela tolv raka segrar i ryggen. Kanadensaren var tidigare den regerande welterviktsmästaren med nio framgångsrika titelförsvar i rad, men valde – efter en kontroversiell domslutsvinst över Johny Hendricks – att lämna ifrån sig bältet och ta en paus från sporten.

Georges St-Pierre är allmänt erkänd som en av tidernas bästa fighters. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

“Rush” har endast förlorat två titelmatcher i sin karriär, mot Matt Hughes respektive Matt Serra. St-Pierre har dock revanscherat sig från bägge förlusterna – två gånger mot Hughes och en mot Serra.

 

Vem vinner – “The Count” eller “GSP”?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttUFC 217

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...