Uppgifter: Mike Perry planeras möta Thiago Alves på UFC 215

Enligt den respekterade MMA-journalisten Ariel Helwani är en spännande welterviktsdrabbning i görningen inför UFC 215, där Mike Perry planeras möta Thiago Alves.

25-årige Mike Perry har snabbt blivit en fanfavorit i UFC, trots att han bara hunnit gå fyra matcher i organisationen. Den talangfulla welterviktaren visade senast att han kunde klara av topp 15-rankat motstånd när han knockade Jake Ellenberger – och nu ser det ut som att han kommer få chansen att testa sig mot ännu ett stort namn.

Enligt MMA Fightings Ariel Helwani är nämligen en match mellan “Platinum” och den tidigare titelutmanaren Thiago Alves i görningen inför UFC 215 i augusti.

Thiago Alves ser ut att bli Mike Perrys nästa motståndare. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Betydligt mer erfaren

Perry har nu vunnit tio av sina elva professionella matcher – samtliga via T/KO – och står för närvarande med ett matchfacit på 3-1 i UFC. Innan den imponerande segern över Ellenberger åkte han på karriärens första förlust mot Alan Jouban via enhälligt domslut.

33-årige Alves är i sin tur betydligt mer erfaren och går nu sin 34:e proffsmatch. Hittills har “Pitbull” kammat hem 22 segrar och åkt på elva förluster. Brasilianaren, som gjorde sin UFC-debut redan 2005, står i dagsläget med ett matchfacit på 14-8 i organisationen och sågs senast besegra Patrick Cote via enhälligt domslut.

Hoppas på “Mighty Mouse” i huvudmatchen

UFC 215 förväntas äga rum i Seattle, Washington, lördagen den 19 augusti. Enligt rapporten hoppas UFC fortfarande på att boka in flugviktsmästaren Demetrious Johnson i huvudmatchen, men med tanke på “Mighty Mouses” senaste utspel mot organisationen samt hans ovilja att möta TJ Dillashaw är det högst oklart huruvida det blir verklighet.

UFC vill boka Demetrious Johnson vs. TJ Dillashaw som huvudmatch, men relationen med “Mighty Mouse” är inte den bästa just nu… Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Inga matcher har hittills blivit officiella inför galan. Helwani har dock tidigare gått ut med att en toppmatch i tungvikt mellan Junior dos Santos och Francis Ngannou är i planeringsstadiet.

Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...