Ändring i helgens returmatch mellan Nick Diaz och Robbie Lawler!

✔ UFC-rekord i längst tid mellan två matcher när Diaz gör sin retur!

I helgen kommer Nick Diaz att göra sin efterlängtade comeback då han tar sig an den forna UFC-mästaren Robbie Lawler under UFC 266.

Det är en returmatch av rekordartad form då de möttes för första gången i april 2004, en match Diaz vann via KO i andra ronden. När deras rematch tar vid har närmare sjutton och ett halvt år fortlöpt!

Matchen var först tänkt att ta vid i welterviktsklassen, men nu rapporterar MMA-reportern Ariel Helwani att matchen har förändrats till mellanvikt. Det betyder att viktgränsen flyttas från 170 lb till 185 lb, en ökning på ca. 6.8 kg.

Matchen kommer dock fortfarande vara en unik femrondare, trots att mötet varken är en huvudmatch eller titelmatch. Första gången det skedde var i juni 2021 då Nicks yngre bror Nate Diaz mötte Leon Edwards.

Både Nick Diaz och “Ruthless” Robbie Lawler har tidigare tävlat i både weltervikt- och mellanviktsklassen. Enligt Helwani så hade båda fighters uttryckt en önskan att slippa en större viktnedgång och kom överens om att gå upp en viktklass.

Matchen markerar Diaz efterlängtade retur till buren. Han har inte tävlat sedan han tog sig an Anderson Silva i en mellanviktsmatch i januari 2015.

Diaz förlorade matchen som senare kom att ogiltigförklaras efter att de båda testat positivt. Medan Diaz testade positivt för marijuana så åkte Silva dit för steroider. Diaz har förlorat sina tre senaste matcher och har inte vunnit sedan han besegrade BJ Penn i oktober 2011.

Även Lawler har en längre förlustsvit. Sedan han förlorade sin welterviktstitel till Tyron Woodley i juli 2016 har han endast besegrat Donald Cerrone. Han har just nu fyra raka förluster och var senast i buren i augusti 2020 då han förlorade ett domslut mot Neil Magny.


HETAST JUST NU


Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Nick DiazRobbie LawlerSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...