Foto via YouTube-ESPN / [email protected]

Sensationella uppgifter: Svensken får megafight – mot Tyson Fury!

✅ Världsstjärnan uppges få svenskt motstånd i Las Vegas

Den svenske tungviktsboxaren Otto Wallin ser ut att få en riktig drömmatch i höst. Enligt flera källor planeras han nämligen möta den folkkäre världsstjärnan Tyson Fury i Las Vegas.

Megafighten ska enligt uppgifter äga rum i MGM Grand Garden Arena den 14 september.

– Pappersarbetet håller på att skrivas, men det finns en överenskommelse, säger Carl Moretti, vice president på Furys promotion Top Rank, till ESPN.

Moretti säger vidare att parterna har förhandlat i omkring en vecka. Wallin ska idag ha satt sig på flyget till New York för att börja träna, enligt SVT Sport – som skriver att matchen väntas bli officiell i början av nästa vecka.

Tyson Fury – den linjära världsmästaren

Tyson Fury (20-0-1 i proffsboxning) höll världstitlarna i WBA, IBF, WBO och IBO efter poängvinsten Wladimir Klitschko 2015. Därefter blev engelsmannen dock av med alla bälten på grund av personliga problem utanför ringen, som grundade sig i psykisk ohälsa. Detta ledde till ett längre uppehåll innan han gjorde comeback sommaren 2018 – varefter “The Gipsy King” har vunnit tre av sina fyra matcher.

Efter en oavgjord titelfight mot WBC-mästaren Deontay Wilder sågs Fury senast knocka Tom Schwarz i juni – en seger som gav honom WBO:s interkontinentala tungviktsbälte.

View this post on Instagram

Winner winner, chicken dinner

A post shared by Tyson Fury (@gypsyking101) on


LÄS MER: Tyson Fury tokhyllas – av Khabib och Dana White!

LÄS OCKSÅ: Avslöjar: Tyson Fury vs. Deontay Wilder 2 bokad och klar!


Otto Wallin är även han obesegrad

Otto Wallin (20-0, 1 NC i proffsboxning) är fortfarande rätt så okänd internationellt sett. Svensken, som kommer från Sundsvall, har dock vunnit europeiska titlar i både WBA och EBU och 13 av hans 20 segrar har säkrats via knockout.

Efter en poängvinst över landsmannen Adrian Granat sågs Wallin senast göra sin USA-debut mot Nick Kisner i april. Den matchen slutade i en No Contest, efter att en oavsiktlig skallning öppnade upp ett sår som hindrade Kisner från att fortsätta fightas.


RELATERAT: Enorma skrällen: Mega-underdog blev ny tungviktsmästare i boxning


 

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara