Så många PPV sålde UFC 263: Adesanya vs Vettori

✔ PPV-listan: Adesanya levererar resultat! ✔ Conor McGregor är fortfarande PPV-kungen

UFC 263 kom att bjuda på ett stjärnspäckat matchkort där bland annat två världstitlar stod på spel. I huvudmatchen fick vi se mellanviktsmästaren Israel Adesanya framgångsrikt försvara sin titel mot Marvin Vettori.

I den delade huvudmatchen kröntes en ny flugviktsmästare då Brandon Moreno ströp ut Deiveson Figueiredo i tredje ronden.

Inte nog med det, galan skrev också historia då det för första gången bjöds på en femrondare som varken var en huvudmatch eller titelmatch. Nate Diaz rök ihop med Leon Edwards i en av galans mest minnesvärda matcher där Edwards vann på domarkorten men Diaz vann den moraliska segern.

Enligt Sports Business Journal var det en seger även för UFC då galan sålde runt 600,000 PPV. Närmare 500,000 av dessa PPV-köp kom från USA.

Det är långt ifrån rekordsiffror inom UFC men ändå starka försäljningssiffror som pekar på att namn som Adesanya och Diaz har en stor dragningskraft. Det betyder också att “The Last Stylebender” har levererat bra siffror under sina senaste framträdanden:

 • UFC 263: Adesanya vs Vettori — ca. 600,000 PPV-köp
 • UFC 259: Blachowicz vs Adesanya — ca. 800,000 PPV-köp
 • UFC 253: Adesanya vs Costa — ca. 700,000 PPV-köp

Det kan jämföras med UFC 262 där Charles Oliveira knockade Michael Chandler och blev UFC:s nya lättviktsmästare. Den galan hade runt 300,000 PPV-köp.

Med tanke på att UFC är ute efter nya superstjärnor är detta bra indikationer på att de går rätt väg och behåller sin plats som marknadsledare.


HETAST JUST NU


UFC 264: Conor McGregor förväntas slå rekord i juli

Den största PPV-galan än så länge i år är dock utan tvekan UFC 257 där Conor McGregor mötte Dustin Poirier i en returmatch. Poirier knockade McGregor i andra ronden och galan hade runt 1,6 miljoner PPV-köp.

UFC 257 tar därmed plats på topplistan över de galor som sålt mest genom tiderna. Nu är det dessutom inte långt kvar till Poirier och McGregor på nytt delar bur.

UFC 264: Poirier vs McGregor 3 är fullpackat med toppmatcher och förväntas även den klättra in på topplistan över de mest framgångsrika galorna genom tiderna.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...