Urijah Faber öppen för match mot “skitstöveln” Dillashaw – på ett villkor!

✔ Från vänner till rivaler ✔ "Betett sig som ett creep och en skitstövel"

UFC-veteranen Urijah Faber är öppen för att möta sin forne lagkamrat TJ Dillashaw, men ser många hinder på vägen.

Faber och Dillashaw delar en lång och infekterad historia. Det hela tog fart när “Killashaw” lämnade gymmet Team Alpha Male (TAM) som Faber grundade 2004. Flytten skapade massor av dramatik, och speciellt när TAM-representanten Cody Garbrandt vann bantamviktstiteln och tillsammans med Dillashaw agerade tränare under The Ultimate Fighter 25.

Faber var närvarande och delaktig i många av de hätska bråken mellan hans lag och Dillashaw. Nu har det dock gått en längre tid sedan Dillashaw lämnade gymmet, och Faber är inte jätteintresserad av att tända lågan igen.

För 42-åriga Faber finns det dock en aspekt som skulle kunna få honom att dela bur med sin forne vän: pengar!

 — Jag har alltid undvikit tanken om att slåss mot honom för jag gillar inte den dramatiska delen av det hela, sade Faber till Submission Radio. Vi har redan tillräckligt med dramatik i våra liv, och (i samband med en match) måste vi återbesöka mycket av det ena och det andra. Det blir en stor dramatisk grej. Skulle det vara en spännande match och en bra story? Absolut! Men jag skulle endast göra det om det var för en lön som gör mig uppspelt. Jag tjänar redan ganska bra med pengar…

— Den enda anledningen till att jag skulle möta TJ vore för att [UFC] skulle betala mig extra mycket för den matchen. Om de inte gör de så skulle jag inte göra det. Han tänker nog likadant.


HETAST JUST NU


Urijah Faber har hemligheter om Dillashaw

Den dåliga stämningen mellan Team Alpha Male och Dillashaw har bidragit till att göra matcher mer intressanta. När Dillashaw besegrade Garbrandt i november 2017 och augusti 2018 så låg fokus på deras tidigare vänskap. Det blev snabbt tydligt att den bistra rivaliteten var mer än bara spel för gallerierna.

Faber och hans team har bland annat anklagat Dillashaw för att använda prestationshöjande preparat under sin karriär. När “Killashaw” testade positivt för EPO (erytropoetin) i början av 2019 var de snabba på att fördöma sin tidigare lagkamrat.

Dillashaw gjorde i helgen retur till buren efter att avtjänat ett tvåårigt straff för sina övertramp. Han besegrade Cory Sandhagen via delat domslut i en mycket jämn och tuff match.

Faber säger att han är öppen för idén att vara Dillashaws nästa motståndare, men tror inte att att den forne UFC-mästaren är lika intresserad. Enligt Faber så skulle nämligen ett möte mellan dem betyda att fler hemligheter skulle komma till ytan.

 — Han vill inte möta mig, fortsatte Faber. Dillashaw har jobbat hårt för att återfå sin [image], hålla näsan ren och försöker berätta sin sida av historien gällande hans fusk. Han behöver inte någon som gräver upp all skit under de senaste tio åren, där han betett sig som ett creep och en skitstövel. Så jag tror inte att det är särskilt lockande för honom på den fronten.

Faber stänger dock inte dörren för att återvända till buren mot någon annan. Hans senaste match var mot den ryska talangen Petr Yan och slutade med en KO-förlust. Faber hade dock dessförinnan återvänt till buren med en TKO-vinst mot Ricky Simon.

  — Jag skulle kunna tänka mig att slåss mot killar i topp 15 så länge det finns en publik och det är en spännande gala!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttTJ DillashawUrijah Faber

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...