USADA: Rachael Ostovich testar positivt – får ettårig avstängning

✔ Problematiken fortsätter för Ostovich ✔ Grova misshandeln ✔ 4-5 i matchfacit

Flugviktaren Rachael Ostovich har accepterat en ettårig avstängning från UFCs antidoping-partner USADA. Den 29-åriga amerikanskan testade positivt för ostarine och GW1516 i en provtagning gjord den 3 januari 2020.

– Under en undersökning av de omständigheter kring den positiva provtagningen så identifierade Ostovich ett tillskott som hon tidigare testat. Tillskottet kom att analyseras av ett USADA-ackrediterad laboratorium i Salt Lake City.

– Trots att ostarine och GW1516 inte var listade på tillskottets etikett så visade analysen att tillskottet innehöll dessa substanser och som Ostovich sedan testade positivt för.

View this post on Instagram

My heart 🌺

A post shared by Rachael Ostovich (@rachaelostovich) on


Relaterat till Rachael Ostovich och USADA:


USADA: Ostovich får strafflindring på sin avstängning

I enlighet med liknande fall så bestämde USADA att ge Ostovich en serie av strafflindringar som kraftigt reducerade hennes avstängning. USADA meddelar att fighters kan få sina straff reducerade om de är medgörliga och visar att de inte fått i sig prestationshöjande preparat medvetet

På grund av sina strafflindringar och ytterligare fyra månader tillgodo för en “provisorisk avstängning” i slutet av 2019 så kan Ostovich återvända till buren den 3 augusti 2020.

Amerikanskan har just nu två raka förluster i UFC och ett samlat matchfacit på 4-5. Hon var senaste i buren i januari 2019 då hon förlorade via submission mot Paige VanZant.

Matchen mot VanZant var Ostovichs comeback efter att blivit grovt misshandlad av sin make.

Kategorier
Senaste NyttUSADA

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...