Sean O'Malley (© Stephen R. Sylvanie © Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)
Sean O'Malley (© Stephen R. Sylvanie © Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports)

USADA: Sean O’Malley får sitt straff tidsbestämt – till sex månader

✅ O'Malley ser ett slut på sina USADA-problem

Den unga talangen Sean O’Malley har fått sitt USADA-övertramp tidsbestämt och landar en avstängning på sex månader – retroaktivt.

25-åringen har haft problem med USADA (United States Anti-Doping Agency) sedan han testade positivt för den otillåtna substansen ostarine, först i slutet av 2018 och sedan i mitten av 2019.

I ett uttalande fastställde USADA att O’Malleys upprepade positiva provtagningar (i både 2018 och 2019) härstammade från ett och samma tillfälle, och att nivåerna överensstämmer med förtärande av kontaminerade tillskott:

– O’Malley testade positivt för ostarine i två urinprov som han gjorde den 6 och 12 augusti 2019, meddelade USADA

Båda positiva provtagningarna, och även ytterligare positiva urinprov efter 12 augusti, kommer att bli behandlade som ett enstaka övertramp då nivåerna stämde överens med förtärande innan den 29 augusti 2019, datumet då O’Malley blev underrättad om sin andra överträdelse.

De låga nivåerna av ostarine stämmer också överens med förtärandet av den otillåtna substansen i kontaminerad form.

Sean O’Malley har inte tävlat sedan mars 2018

USADA fastställde att O’Malley kommer att bli avstängd i sex månader – retroaktivt ifrån den 6 augusti. Det betyder att han kan återvända som tidigast den 6 februari 2020.

O’Malleys problem med USADA har satt upprepade käppar i hjulet för den unga amerikanen. Han var bokad att tävla under UFC 229: Khabib vs. McGregor i oktober 2018 och sedan under juli 2019, men fick båda matcherna inställda på grund av positiva testtagningar.

Han avtjänade en avstängning på sex månader och bokades mot Marlon Vera under UFC 239, men kom på nytt att testa postivt för ostarine. Han var sedan inbokad för UFC 247 den 8 februari men kommer istället att ta sig an Jose Quinonez under UFC 248 den 7 mars, mer än två år efter sin senaste match.

O’Malleys avstängning från UFC har dock inte hindrat honom från att tävla inom exempelvis grappling, där han tagit sig an toppnamn som Takanori Gomi och Gilbert Melendez.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara