UFC-stjärnan Kevin Lee testar positivt för amfetamin: “Allvarlig ångest”

✔ Blir tillfälligt avstängd ✔ Öppnar upp om sin diagnos: "Allvarlig ångest"

Den före detta titelutmanaren Kevin Lee har testat positivt i samband med sin senaste UFC-match den 28:e augusti. “The Motown Phenom” Lee mötte då Daniel Rodriguez i Las Vegas och förlorade via enhälligt domslut, hans andra raka förlust i buren.

Lee testade positivt för amfetamin och är nu temporärt avstängd av Nevada Athletic Commission (NAC). Det är ännu oklart hur länge han kommer att bli avstängd, men Lee tog ändå till Instagram för att adressera det positiva drogtestet och anledningen bakom.

Lee öppnar upp om att han 2018 blev diagnostiserad med adhd. Den forna titelutmanaren skriver att han med hjälp av medicin försökt att få bukt med sin diagnos men att han inte varit tillräckligt klar med NAC om sitt bruk.

 — Under min senaste match testade jag över gränsen som Nevada State Athletic Commission tillåter, skrev Lee. 2018 fick jag diagnosen vuxen-ADHD, och det har alltid påverkat mig. Jag upptäckte inte riktigt någon behandling för diagnosen förrän 2020 när jag återhämtade mig från mina dubbla knäoperationer.

— Jag fick Adderall från en läkare för att förbättra min mentala hälsa. Jag berättade för representanter från USADA men ansökte inte om ett undantagstillstånd för terapeutisk användning från NSAC inför min sista match. För det ber jag verkligen UFC, kommissionen, min motståndare, Dana White, matchmakarna Sean Shelby och Mick Maynard och fansen om ursäkt.HETAST JUST NU


UFC-fighter Kevin Lee säger han lider av allvarlig ångest

“The Motown Phenom” Lee har länge klassats som en av organisationens toppfighters men framgångarna har låtit sig väntas. Efter att ha vunnit fem matcher i rad 2016-2017 så fick han möta Tony Ferguson i en kamp om interimbältet i lättviktsklassen.

Lee skulle förlora via submission i tredje ronden och sedan dess har han inte lyckats få ihop någon ny vinstsvit. Han har nu förlorat fem av sina sju senaste och försökt sig på welterviktsklassen för att blåsa nytt liv i karriären.

 

Det positiva drogtestet markerar ytterligare en motgång för Lee. I inlägget öppnar han upp om sin allvarliga ångest som han tar medicin för och som nu lett till att han blir avstängd.

 — Det var aldrig min avsikt att få någon atletisk fördel. Det var ett försök att övervinna den allvarliga ångest som jag tyst lider av dagligen. Jag samarbetar aktivt med Nevada Athletic Commission och förväntar mig att nå en överenskommelse om ett godkännande. Jag kommer att använda den här tiden för att läka och komma tillbaka starkare. Förlåt för min brist av professionalism som ledde till denna besvikelse, jag kommer tillbaka.


Missa inte: NEJ! Titelmatchen inställd – Otto Wallin utan motståndare!


Speltips inför UFC Vegas 40

UFC Vegas 40 går av stapeln i helgen där de forna titelutmanarna Paulo Costa och Marvin Vettori gör upp i huvudmatchen.

Inför matchen har dock det kommit att bli kontrovers då Costa är rejält över viktgränsen. Enligt rapporter så kommer matchen att köras i catchvikt, men det är i skrivande stund oklart exakt vilken vikt de kommit överens om.

Hos MMAnytts samarbetspartners Betsafe och Bethard finner du oddsen inför galan. Kommer Costas viktmiss att påverka matchen och isåfall till hans fördel eller inte? Sätt guldkant på helgens UFC-gala genom att lägga en en slant på din favoritfighter!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Kevin LeeSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...