UFC-stjärnan Kevin Lee testar positivt för amfetamin: “Allvarlig ångest”

✔ Blir tillfälligt avstängd ✔ Öppnar upp om sin diagnos: "Allvarlig ångest"

Den före detta titelutmanaren Kevin Lee har testat positivt i samband med sin senaste UFC-match den 28:e augusti. “The Motown Phenom” Lee mötte då Daniel Rodriguez i Las Vegas och förlorade via enhälligt domslut, hans andra raka förlust i buren.

Lee testade positivt för amfetamin och är nu temporärt avstängd av Nevada Athletic Commission (NAC). Det är ännu oklart hur länge han kommer att bli avstängd, men Lee tog ändå till Instagram för att adressera det positiva drogtestet och anledningen bakom.

Lee öppnar upp om att han 2018 blev diagnostiserad med adhd. Den forna titelutmanaren skriver att han med hjälp av medicin försökt att få bukt med sin diagnos men att han inte varit tillräckligt klar med NAC om sitt bruk.

 — Under min senaste match testade jag över gränsen som Nevada State Athletic Commission tillåter, skrev Lee. 2018 fick jag diagnosen vuxen-ADHD, och det har alltid påverkat mig. Jag upptäckte inte riktigt någon behandling för diagnosen förrän 2020 när jag återhämtade mig från mina dubbla knäoperationer.

— Jag fick Adderall från en läkare för att förbättra min mentala hälsa. Jag berättade för representanter från USADA men ansökte inte om ett undantagstillstånd för terapeutisk användning från NSAC inför min sista match. För det ber jag verkligen UFC, kommissionen, min motståndare, Dana White, matchmakarna Sean Shelby och Mick Maynard och fansen om ursäkt.HETAST JUST NU


UFC-fighter Kevin Lee säger han lider av allvarlig ångest

“The Motown Phenom” Lee har länge klassats som en av organisationens toppfighters men framgångarna har låtit sig väntas. Efter att ha vunnit fem matcher i rad 2016-2017 så fick han möta Tony Ferguson i en kamp om interimbältet i lättviktsklassen.

Lee skulle förlora via submission i tredje ronden och sedan dess har han inte lyckats få ihop någon ny vinstsvit. Han har nu förlorat fem av sina sju senaste och försökt sig på welterviktsklassen för att blåsa nytt liv i karriären.

 

Det positiva drogtestet markerar ytterligare en motgång för Lee. I inlägget öppnar han upp om sin allvarliga ångest som han tar medicin för och som nu lett till att han blir avstängd.

 — Det var aldrig min avsikt att få någon atletisk fördel. Det var ett försök att övervinna den allvarliga ångest som jag tyst lider av dagligen. Jag samarbetar aktivt med Nevada Athletic Commission och förväntar mig att nå en överenskommelse om ett godkännande. Jag kommer att använda den här tiden för att läka och komma tillbaka starkare. Förlåt för min brist av professionalism som ledde till denna besvikelse, jag kommer tillbaka.


Missa inte: NEJ! Titelmatchen inställd – Otto Wallin utan motståndare!


Speltips inför UFC Vegas 40

UFC Vegas 40 går av stapeln i helgen där de forna titelutmanarna Paulo Costa och Marvin Vettori gör upp i huvudmatchen.

Inför matchen har dock det kommit att bli kontrovers då Costa är rejält över viktgränsen. Enligt rapporter så kommer matchen att köras i catchvikt, men det är i skrivande stund oklart exakt vilken vikt de kommit överens om.

Hos MMAnytts samarbetspartners Betsafe och Bethard finner du oddsen inför galan. Kommer Costas viktmiss att påverka matchen och isåfall till hans fördel eller inte? Sätt guldkant på helgens UFC-gala genom att lägga en en slant på din favoritfighter!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Kevin LeeSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...