USA:s nya covid-regler kan komma att påverka många internationella UFC-fighters!

✔ UFC-chefen har sagt att fighters inte kommer behöva vaccinera sig - men nya reglerna gör det svårt!

UFC-fighters som befinner sig utanför USA kan komma att bli starkt påverkade av landets nya covid-regler, speciellt om de inte är vaccinerade!

De nya resereglerna träder i kraft den åttonde november och är ett försök från USA att öppna upp landet för vaccinerade gäster. Reglerna gäller för alla som önskar att komma in i landet, oavsett om det är med flyg, båt eller via land.

I ett utskick till organisationens fighters informerade UFC-chefen Hunter Campbell om de nya reglerna och hur de kan komma att påverka inplanerade matcher och framtida planer.

Via Campbell informerade UFC om att fighters efter den åttonde november kommer att behöva vara fullt vaccinerade och uppvisa bevis om de vill komma in i USA. Vaccinationen måste vara en av de sju WHO-godkända vaccinen. Fighters och deras team kommer också att behöva uppvisa ett negativ covid-test som inte får vara äldre än 72 timmar inför resa.

USA:s nya regler står i kontrast till UFC:s VD Dana Whites uttalanden om att fighters inte kommer att behöva vaccinera sig för att få slåss i organisationen. Det var också något som lyftes fram i meddelandet från UFC.

 — För att förtydliga, detta är INTE en UFC-policy, stod det i meddelandet som MMA Junkie tagit del utav. UFC kräver inte att du vaccineras. Vi kommunicerar helt enkelt de nya riktlinjer som nyligen tillkännagavs av den amerikanska regeringen.


HETAST JUST NU


Hur kommer detta att påverka fighters?

UFC håller just nu på att planera början av 2022 och har redan börjat boka matcher i februari. För fighters som vill tävla i USA men vill kringgå de nya reglerna finns det dock väldigt lite tid att arbeta med.

Campbell lyfte fram att fighters bör överväga sina alternativ och fatta snabba beslut.

 — Policyn träder i kraft den 8 november, vilket ger mycket lite tid att planera om du slåss på en UFC-gala i november. Om du väljer att resa till USA innan den nya policyn träder i kraft behöver du dispens om du reser från ett av de länder som är begränsade (från att resa in i USA).

— Vänligen kontakta UFC:s immigrationsteam så att vi kan se till att du har giltigt resetillstånd… Det är för närvarande oklart vilka parametrar som kommer att tillämpas på amerikanska medborgare eller folk som är permanent bosatta i landet och som inte är vaccinerade.

Pandemin har satt många käppar i hjulet för UFC, men främst för de fighters som är bosatta utanför USA.

Med hjälp av UFC:s egna arena UFC Apex och “Fight Island” på Abu Dhabi har dock galor kunnat hållas nästan som vanligt. Flera fighters har dock fått sätta karriären på paus i takt med att restriktioner ständigt förändras.

Det är ännu oklart exakt hur mycket detta kommer att påverka kommande galor och individuella fighters. Det är också i skrivande stund oklart om UFC kommer att välja att förflytta vissa galor och/eller matcher.


Missa inte: Kickboxningsstjärnan bröt käken i brutal “Årets Knockout”-kandidat


Speltips inför UFC Vegas 40: Costa vs Vettori

I helgen går UFC Vegas 40 av stapeln med brasilianaren Paulo Costa och Italiens egna Marvin Vettori i spetsen. Huvudmatchen kommer att avgöra vem som tar steg mot toppen och kanske får ytterligare en chans att slåss om titeln.

Vettori är just nu tippad som knapp favorit hos MMAnytts samarbetspartners Betsafe och Bethard. Men Costa har utan tvekan kraften och talangen att utmana “The Italian Dream”.

Sätt en guldkant på helgens UFC-gala genom att lägga en insats på din favoritfighter i helgen! Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC on ESPN: dos Anjos vs. FizievRafael dos Anjos vs. Rafael Fiziev


9 Juli | 00:00 | UFC
1.49 - 2.55
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5812
Rafael dos Anjos vs Rafael Fiziev2.701.50
Caio Borralho vs. Armen Petrosyan1.622.30
Said Nurmagomedov vs Douglas Silva de Andrade1.403.00
Jared Vanderaa vs Chase Sherman1.572.50
Jamie Pickett vs Denis Tiuliulin1.572.50
Michael Johnson vs Jamie Mullarkey2.701.50
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...