Foto: Mazdak Cavian

Vad Conor McGregor åstadkom under UFC 194

Conor McGregor tog inte bara mästartiteln i fjädervikt under helgens UFC 194, han slog också många rekord och bröt nya marker. Här kommer en liten resumé.

Natten till söndag tog Conor McGregor sig ann sitt största motstånd hittills i form av Jose Aldo, mannen som stått obesegrad på fjäderviktstronen inom MMA sedan 2005. Men precis som McGregor förutspått så avgjordes det hela i första ronden i mötet mellan giganterna. Vilket tar oss till första punkten i listan av rekord…

13 sekunder.
I den chockartade segern mot Aldo som kom efter endast 13 sekunder, lyckades McGregor även slå Ronda Rouseys tidigare rekord på 14 sekunder, och har nu rekordet för snabbaste knockouten i en titelmatch i UFC:s historia. Det är dock inte irländarens personliga rekord, för år 2011 gjorde han det på sjuka 4 sekunder.

16,516.
Det är antalet UFC-fans som anlände till MGM Grand för att se hypespektaklet UFC 194 live i Las Vegas. Detta är det högsta antalet någonsin och slår det tidigare rekordet på 15,291 besökare då McGregor tog sig an Chad Mendes i juli.

6.
Under sin korta tid i UFC har McGregor, nu efter UFC 194, vunnit 6 matcher med knockout. Det slår Aldos tidigare rekord på 5 st KO:s.

10.1 miljoner dollar (86 miljoner svenska kronor).
Intäkterna från biljettförsäljningen till UFC 194 bräckte också ett rekord med sina 86 miljoner kronor, vilket toppar de 61 miljoner kronorna som UFC 189 drog in då McGregor mötte Mendes.

5.
Fem är antalet ”kvällens prestation”-bonusar som The Notorious har håvat in. Han flyttar även där ner Rousey till en andraplats, som tidigare höll rekordet med 4 st bonusar av samma slag.

1.
McGregor skrivs nu in i historien som den första irländaren någonsin att vinna en mästartitel i UFC. Fansen flockades till eventet och firade bragden hela natten lång. Vilket verkligen sätter McGregors vinnande kommentar i perspektiv…

– Ireland baby, WE DID IT!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
 • M Powah
  16 December 2015 at 09:44

  Som sagt, GOAT!

  • Herr Elof
   16 December 2015 at 11:28

   Hans striking börjar känns lite Silva-esque.
   Ser inte ut att vara så hårt, men sänker ändå folk till höger och vänster.

   Får väl se om han bygga upp ett lika redigt win-streak också.

   • M Powah
    16 December 2015 at 04:50

    Nog har han hårda slag, det tvekar iaf inte jag på. Dom gjorde ju nåt slag/sparktest där styrkan sattes på prov. Vill minnas att han slog som en mellanviktare..

    Tror och hoppas på att han kommer fortsätta sin win-streak. :)

  Svara