Våldtäktsanklagelserna fick UFC-talangen att överväga självmord

✔ "Jag grät varje dag - kunde inte ens ta hand om mina barn" ✔ Närmare två år efter anklagelserna gör Alhassan sin comeback

Abdul Razak Alhassan har inte tävlat sedan 2018 på grund av våldtäktsanklagelserna från två kvinnor.

Den talangfulla UFC-fightern avslutade sist Niko Price via KO i första ronden under UFC 228 i september 2018. Det var Alhassans tredje raka TKO/KO-vinst och fjärde total av fem UFC-matcher.

Sedan dess har dock “Judo Thunder” varit involverad i en rättsprocess som slutligen friade honom från alla misstankar.

Under natten till torsdag (svensk tid) kommer Alhassan äntligen att återvända till buren. Han tar sig an Mounir Lazzez i en spännande welterviktsdrabbning under UFC Fight Night: Kattar vs Ige.

Vägen tillbaka har dock varit lång och tuff. Under media-dagen inför galan berättar Alhassan hur våldtäktsanklagelserna fick honom att bland annat överväga självmord.

 – Mitt liv är normalt nu igen. Jag kan säga det nu, för under de senaste två åren så har mitt liv varit allt annat än normalt. Det enda jag gjorde då var att gråta, sova och titta på min familj. Jag grät i sömnen utan att jag ens visste om det.

– Jag ifrågasatte om jag ens skulle klara mig levande, för jag ville ta livet av mig. Folk ser inte vad som händer bakom stängda dörrar. Massor av människor ifrågasätter dig och snackar skit när de inte vet sanningen. Denna typ av trakasserier önskar jag ingen.


Missa inte: UFC Fight Night: Kattar vs. Ige – Matchkort, Tider och Info


Våldtäktsanklagelserna mot Alhassan

I september 2018 körde Alhassan hem två kvinnor från den bar där han arbetade. Båda kvinnorna hävdar att UFC-fightern utsatte dem för sexuella övergrepp, medan Alhassan hela tiden hävdat sin oskuld.

Enligt UFC-fightern så hade han sex med samtyckte med en av kvinnorna och allt kom slutligen att avgöras i rätten. Trots att Alhassan nu friats från alla misstankar och kan återuppta sin UFC-karriär så hyser han fortfarande agg mot kvinnorna.

 – Jag funderade på hämnd. Om jag skulle hävda att jag inte gjorde det så skulle jag ljuga.

– Jag vill att de känner den smärta som de orsakade mig. De fortsatte att gå ut… men brydde sig inte om vad de utsatte mig för. [De] hade ett liv, de postade grejer på sociala medier. De var glada och de var ute och drack alkohol medan jag satt hemma. Jag grät varje dag och kunde inte ens ta hand om mina barn.

– Jag känner så mycket ilska. Allt detta är bakom mig, men jag önskar verkligen att gud straffar dem på ett stort sätt. Jag hoppas verkligen att de får vad de förtjänar.

Alhassan vs Lazzez  är första matchen på huvudkortet.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...