Valentina Shevchenko
Valentina Shevchenko UFC 196 - Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Valentina Shevchenko: “Svårt att hitta motståndare till flugviktsdebuten”

VIDEO+TEXT🎦 En av världens bästa kvinnliga fighters hade - föga oväntat - svårt att hitta motståndare inför sitt viktklassbyte

Valentina Shevchenko är en av de mest dekorerade kvinnliga fighters att någonsin tävla i oktagonen. Den flerfaldiga Muay Thai-världsmästarinnan – som bland annat har tre vinster mot före detta stårviktsdrottningen Joanna Jedrzejczyk i Muay Thai – är väldigt respekterad inom MMA-världen.

Hon har ett något “salty” matchfacit i UFC på tre vinster och två förluster, men har besegrat toppnamn som Holly HolmJulianna Peña och Sarah Kaufman. Hon har också gett mästarinnan Amanda Nunes en av hennes tuffaste matcher innan brasilianskan blev mästare.

Staredown mellan Amanda Nunes (vänster) och Valentina Shevchenko (höger) under den ceremoniella invägningen inför UFC 215. Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Möter obesegrad brasilianska

Med hennes mer eller mindre komplette MMA-game utan några tydliga hål, var det inte många som var redo att ta sig an Shevchenko. Till slut hittade hon dock en motståndare,  Priscila Cachoeira (8-0 MMA). Brasilianskan som kommer från Parana Vale Tudo som har hälften av sina vinster via knockout. Hon gjorde sin debut i juni 2016 och alltså hunnit med hela åtta matcher på bara 14 månader.

Under mediadagen i Belem, Brasilien, talade Shevchenko med Guilherme Cruz från MMAfighting där hon bland annat nämnde att hon just nu väger 130 lbs (59 kg) och har alltså bara 5 lbs (ca 2.5 kg) att gå ned. De talar även om hennes passion för dans, vapen, returmöte med mästarinnan Nunes och om sin syster Antonina Shevchenko, som är regerande Muay Thai-mästare i Lion Fights och en aspirerande MMA-fighter.

Se hela intervjun nedan!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttValentina Shevchenko

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.
UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...