Senaste nytt: Valentina Shevchenko förväntas möta ex-mästaren!

✔ Coachen: "Vi väntar på ett datum"

Det ser ut som att vi har en ny spännande titelmatch att se fram emot i damernas flugviktsdivision! Mästaren Valentina Shevchenko förväntas ta sig an Jessica Andrade inom de närmsta månaderna.

Det är iallafall vad Andrades coach Gilliard Parana rapporterat. Han förutspår att matchen kommer att ske i mars eller maj detta år.

– UFC erbjöd oss att möta Shevchenko i december, men det var på väldigt kort notis och Andrade hade nyligen gått en match. Hon hade även problem utanför buren som hon behövde ta hand om.

– De kontaktade oss på nytt i december gällande samma match. Det har diskuterats två eller tre gånger tidigare och vi väntar på ett datum som passar för att få till fajten.

Om UFC ändrar sig och planerar något annat för Shevchenko är Andrade öppen för att möta vem som helst i divisionen.

– Vi väntar på ett datum den närmsta tiden som matchar med vårt schema. Andrades nästa motståndare borde vara Shevchenko.

– Men blir det ändrade planer kommer vi acceptera vem som helst. Vi har efterfrågat att få till en match i mars eller april, även maj skulle funka för våran del.


HETAST JUST NU


Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade

Shevchenko vann flugviktstiteln mot Joanna Jedrzejczyk på UFC 231 den 8 december 2018. Sedan dess har hon lyckats försvara titeln fyra gånger i rad.

Hon har besegrat Jessica Eye, Liz Carmouche, Katlyn Chookagian och nu senast Jennifer Maia på UFC 255 den 21 november förra året.

Shevchenko har totalt ett matchfacit på 20-3 varav nio vinster och två förluster i UFC. De två nederlagen kom båda emot dubbelmästaren Amanda Nunes.

Andrade är före detta stråviktsmästare efter att förlorat titeln mot Zhang Weili på UFC on ESPN+ 15 via TKO. Efter det ställdes hon mot Rose Namajunas där det blev förlust via delat domslut under UFC 251.

Hennes senaste match blev en seger mot Chookagian efter att Andrade gått upp en viktklass. Andrade vann via avslut i första ronden.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jessica AndradeNyheterSenaste NyttValentina Shevchenko

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...