Vändningen: Jon Jones säger sig bli borta från UFC-buren — i ett år!

✔ "Mycket svårare än jag någonsin hade förväntat mig"

Det kommer dröja innan vi får se ex-mästaren Jon Jones gör sin tungviktsdebut i UFC.

Han har förberett sin flytt till tungviktsklassen under de senaste månaderna, men känner sig långt ifrån klar. På Twitter förklarar han att förberedelserna visat sig vara svårare än förväntat. Det gör att han känner sig öppen för idéen att skjuta upp sina planer, som tidigare var inplanerade inför sommaren 2021.

 — Jag har alltid varit den magra i min familj, skrev Jones. Att bli en riktig tungviktare är mycket svårare än jag någonsin hade förväntat mig. Jag vill göra det rätt från start.

Trots att Jones inte nämner det öppet så är det omöjligt att inte spekulera i andra avgörande faktorer kring hans beslut. Det är exempelvis ingen hemlighet att Jones och UFC-chefen Dana White haft en minst sagt ansträngd relation under de senaste månaderna.

Jones har krävt en hel del pengar för att flytta upp till tungvikt och utmana tungviktsmästaren Francis Ngannou. Det är dock summor som UFC inte varit beredda att betala. Det offentliga bråket ledde bland annat till att Jones uppmanade UFC att ge honom sparken.

Nuförtiden ställer sig White mer likgiltig inför Jones fortsatta karriär och säger att “Bones” kan pensionera sig — om han så önskar.


HETAST JUST NU


Jon Jones siktar på tungviktsdebut i UFC nästa år

Med tanke på Jon Jones svårigheter med övergången till tungvikt så siktar han istället på att göra comeback i 2022. Det betyder att han kommer att ha varit borta från tävlan i över två år.

Jones säger dock att det viktigaste är att han känner sig i god form.

 — Ärligt talat, om jag hoppar in i [tungviktklassen] för tidigt så kommer endast de andra tungviktarna att gynnas. Sättet som jag tränar på nu kommer resultera i att jag blir ett stort problem för dem nästa år. Jag är känner mig bekväm nog för att vänta och det är precis vad jag tänker göra, förklarade Jones.

När en Twitter-användare frågade om “Bones” tänkte vara borta i ett helt år bekräftade Jones just detta.

 — Ja, svarade Jones. Jag känner att ni fortfarande kommer att vara kvar. Sporten borde också vara större än någonsin då… [Jag] ser allt från den ljusa sidan.

Jones har inte tävlat sedan han besegrade Dominick Reyes via enhälligt domslut i februari 2020. Trots att Jones vann mötet så var det inte utan kontrovers då många ansåg att Reyes hade gjort tillräckligt för att ta hem titeln.

Det var dessutom Jones andra match i rad där många ansåg att han förlorat. I juli 2019 gick han nämligen fem ronder mot Thiago Santos och vann ett delat domslut efter en mycket jämn kamp.

Med Jones ute ur tungviktsbilden kommer tungviktsmästaren Ngannou med största sannolikhet att möta Derrick Lewis härnäst. UFC-chefen har även sagt att Stipe Miocic kan komma att möta vinnaren av den matchen.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...