Stephen "Wonderboy" Thompson (vänster) och Darren "The Gorilla" Till (höger). Foton: Sebastian Vendel-Martinez

Vann rätt person huvudmatchen? Twitterreaktioner är minst sagt kluvna

✅22 av 25 MMA-sidor hade "Wonderboy" som vinnare ✅ Dana White är osäker ✅ "Horrible striking", "Fat Fuck", "I fell asleep" - se alla reaktionerna

Darren Till fortsätter sin professionella karriär som obesegrad då han tar hem sin viktigaste vinst någonsin genom att besegra Stephen “Wonderboy” Thompson. Det var dock långt ifrån en enkel seger för “The Gorilla” och det var många som trodde att “Wonderboy” hade gjort tillräckligt för att vinna matchen innan domarna slutligen annonserade ut att engelsmannen vunnit med siffrorna 48-47, 49-46, 49-46.


VIDEO: Magisk atmosfär i Echo Arena när Darren Till gör entré


En mycket jämn match

Förväntningarna var skyhöga när det var dags för Till och Thompson att äntligen mötas i buren. Båda fighters är välkända för sina stående attacker men istället för ett krig så blev fansen bjudna på en strategisk schackmatch där båda fighters valde att ta det säkra före det osäkra.

Efteråt var fans, fighters och presskår väldigt kluvna om det slutgiltiga resultatet. När UFCs president Dana White fick frågan vem han hade som vinnare så kunde han inte heller ge ett klart svar:

“I said I have no idea,” sade White under presskonferensen

“Every round was so close,” fortsatte han. “When you have rounds that are so close, you almost lose track of scoring. It was a tough fight to score.”

Några var inte lika osäkra som UFC-bossen men merparten tyckte att det var en mycket svårbedömd match. Inte helt oväntat var det också en hel del besvikna röster på Twitter:

 

 

Vem hade du som vinnare?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 130

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara