Värsta tungviktsmatchen någonsin? “The Black Beast” besegrar Ngannou

VIDEO+TEXT ✅ "The Black Beast" skräller - besegrar Ngannou efter tre sega ronder ✅ Experten: "Sämsta tungviktsmatchen jag någonsin sett"

Alldeles nyss fick vi se det efterlängtade toppmötet i tungvikt mellan knockoutartisterna Francis “The Predator” Ngannou och Derrick “The Black Beast” Lewis, som utgjorde den delade huvudmatchen på UFC 226: Miocic vs. Cormier i Las Vegas.

De flesta förväntade sig en snabb och brutal knockout – men det vi fick se var något helt annat…

“Detta är den värsta tungviktsmatchen jag någonsin sett,” sa UFC:s expertkommentator Joe Rogan.

Varnades för inaktivitet

Under större delen av matchen stod Ngannou och Lewis mest och stirrade på varandra, utan att riktigt våga attackera.

Lewis, som kom in som kraftig underdog, var snäppet mer aktiv med några slag, sparkar och nedtagningsförsök – medan Ngannou knappt träffade med något alls förens matchens slut. Detta trots att Lewis tvingades kämpa sig igenom matchen med en smärtande rygg.

Matchen var så pass händelselös att domaren Herb Dean vid ett tillfälle tvingades utropa timeout för att dela ut en formell varning till bägge fighters för inaktivitet – med hot om poängavdrag.

Efter full tid var det tydligt att Lewis hade gjort mest för att säkra poängvinsten. Fansen på plats och kommentatorerna var dock långt ifrån imponerade.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: #5 Derrick Lewis besegrade #1 Francis Ngannou via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 30-27).

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 226

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara