Västeråsstjärnan tillbaka för ny toppmatch på Fight Club Rush 9!

✔ Se det uppdaterade matchkortet här!

Den fjärde september går Fight Club Rush (FCR) 9 av stapeln i Västerås och en av stadens lokala stjärnor har nu fått en match bokad för toppgalan! Hemmafavoriten Zoran Milic (1-0) kommer ta sig an den gästande tysken Shawn Marcos Claudina Da Silva (2-0), meddelar FCR via sociala medier.

FCR 9 kommer vara den första svenska MMA-galan att återvända med publik sedan pandemins utbrott, biljetter finns att köpas på Ticketmaster. Utöver det kommer galan att sändas på den världsledande streamingtjänsten UFC Fight Pass.

I huvudmatchen kommer den svenske knockoutartisten Sahil Siraj att ta sig an den österrikiske toppfightern Arbi Mezhidov – som har tävlat i stora organisationer som ACA och Bellator.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)


HETAST JUST NU


Gjorde storslagen debut på historiska galan

Milic har länge varit en av Västerås mest lovande fighters och han har byggt upp ett fint cv inom A-klass-MMA. Han har besegrat bland andra Sebastian Gonzalez och Fadi Asfar, utöver det har han dessutom representerat Sverige i VM.

När FCR 8 blev den första svenska kampsportsgalan att sändas på UFC Fight Pass var Milic given för att göra proffsdebut. Han skulle först möta Rohullah Yousofi men ett avhopp ledde till att hemmafavoriten fick betydligt svårare motstånd. Den obesegrade finnen Hannan Housman tog sig an uppgiften och var nära på att avsluta Milic med en armbar i den första ronden. Milic tog sig dock tillbaka och i den andra ronden hamnade han i topposition och regnade ner armbågar tills domaren tvingades stoppa matchen.

Tysken Da Silva gjorde proffsdebut i april 2019 och besegrade Shawais Mohammadi via domslut. Han följde upp med en vinst via TKO i december av samma år men har varit inaktiv under hela 2020.

Fight Club Rush 9: Matchkort

 • Lättvikt: Sahil Siraj vs Arbi Mezhidov
 • Catchvikt 59 kilo: Abdurakhman Nasrutdinov vs Jonny Touma
 • Lättvikt: Eladio Bravo vs TBA
 • Weltervikt: Jeanpier Basauri vs TBA
 • Mellanvikt: Khaled Laalaam vs Danijel Grbic
 • Flugvikt: Zoran Milic vs Shawn Marcos Claudina Da Silva

 

FCR 9: Zoran Milic vs Shawn Marcos Claudina Da Silva – vem vinner?

Foto: Stefan Romare

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Fight Club RushSenaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...