Veckans Fighter: Chris Weidman

Lär dig allt du vill veta om den forne mellanviktsmästaren Chris "The All American" Weidman i hans fighterprofil på MMAnytt.se!

I samband med sidbytet av MMAnytt.se har vi lanserat ett nytt koncept, där vi erbjuder profiler med biografi och relevant information för fighters.

Detta innefattar för närvarande UFC-fighters – och från och med nu kommer vi belysa en av dessa varje vecka. Inför helgens UFC on Fox 25 på Long Island kollar vi extra på den forne mellanviktsmästaren Chris “The All American” Weidman.

Chris Weidman knockar Anderson Silva.

Den förste att besegra Silva

Den nu 33-årige Weidman klev in rampljuset när han 2013 på UFC 162 knockade den forne dominanta mästaren Anderson Silva och avslutade hans rekordlånga sviter på tio raka titelförsvar och 16 raka vinster i UFC. Weidman blev därmed också den förste att besegra “The Spider” i UFC.

ANNONS

Weidman höll bältet i två och ett halvt år och försvarade det tre gånger innan han förlorade det mot Luke Rockhold på UFC 194 i december 2015.

Sedan dess har det gått utför för “The All American”, som med tre raka KO-förluster mot mellanviktsdivisionens toppnamn nu står inför en måstematch mot The Ultimate Fighter-vinnaren Kelvin Gastelum på lördag.

 

Ta reda på mycket mer om Chris Weidman och hans bakgrund i hans officiella fighterprofil på MMAnytt.se.

 

Kategorier
Senaste NyttVeckans fighter

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
En kommentar
 • Lallarn
  21 July 2017 at 02:44

  Kom igen Weidman! Stäng igen käften på alla haters.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...