Veckans fighter: Daniel Teymur

Lär dig allt du vill veta om vår nyaste UFC-svensk, den obesegrade Daniel Teymur, i hans fighterprofil på MMAnytt.se!

I samband med sidbytet av MMAnytt.se har vi lanserat ett nytt koncept, där vi erbjuder profiler med biografi och relevant information för fighters.

Detta innefattar för närvarande UFC-fighters – och från och med nu kommer vi belysa en av dessa varje vecka. Under den förra veckan inledde vi veckans fighter med den nye interim-mästaren i mellanvikt Robert Whittaker, och den här veckan är det dags för Daniel Teymur, den nyaste UFC-svensken som gör sin debut under söndagens UFC Fight Night: Nelson vs. Ponzinibbio i Glasgow.

Daniel Teymur inför mötet med Syvatoslav Shabanov på IRFA 7. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Har avslutat sex raka motståndare

29-årige Daniel Teymur är en obesegrad svensk MMA-utövare som inför UFC-debuten gått sex matcher och avslutat alla sina motståndare i den första ronden. Du kan se hans senaste match mot italienaren Manolo Scianna i videospelaren ovan.

ANNONS

Teymur är både svensk och nordisk mästare i thaiboxning, och stoltserar med ett kombinerat rekord på 38-2 i K1 och thaiboxning, men har ändå lyckats avsluta tre av sina motståndare via submission. Daniel gör nu sin yngre broder David Teymur, som redan stått för tre raka UFC-segrar, sällskap i världens största MMA-organisation. I sin UFC-debut kommer Daniel Teymur ta sig an en annan UFC-nykomling i skotten Danny Henry (10-2).

Ta reda på mycket mer om vår nya UFC-svensk och se flera av hans imponerande avslut i hans officiella fighterprofil på MMAnytt.se.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttVeckans fighter

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara