Veckosvepet v. 14: Total galenskap

✅ MMA-historiens galnaste vecka är över ✅ McGregor, viktmissar och historiska ögonblick ✅ Specialinslag: McGregor-photoshop!

Veckosvepet är en återkommande artikelserie på MMAnytt där vi samlar ihop ett axplock av allt som hänt inom MMA denna vecka – både i Sverige, Norden och internationellt. Vi väljer även ut de bästa klippen från vår populära YouTube-kanal samt de bästa inläggen från sociala medier.

Det kan inte sägas nog: vecka 14 2018 var den sjukaste veckan någonsin i MMA-historien. Veckan började såklart med Tony Fergusons bortfall som blev officiellt på första april och fight week fortsatte sedan på som vanligt tills orkanen Conor McGregor kom till Brooklyn.

Ovädret lämnade staden med skador på bussar, ögon, ansikten och knogar. Det mynnade ut i ett överlämnande till och kröntes med en gala i Barclays Center.

Nyheter inom svensk och nordisk MMA

– Ilir Latifi mitt i McGregor-kaoset

Den svenska lyftkranen från Rosengård Ilir Latifi skrev på för Dominance MMA efter att han klickat med managern Ali Abdel-Aziz. Den nya kontakten är även Khabib Nurmagomedovs manager, vilket innebar att Latifi fick chansen att hänga med back stage.

Det gjorde även att han hamnade mitt i tumultet som Conor McGregor startade och var på samma buss som Nurmagomedov.

Läs mer: EXTRA: Svenske Ilir Latifi var med på bussen – när Conor McGregor gick till attack


– Alexander Gustafsson gillar inte McGregors beteende

Arboga-sonen Alexander “The Mauler” Gustafsson var en av många som öppet fördömde McGregors tilltag i Brooklyn. Ett sådant beteende är inte något för en förebild och det hör inte hemma i sporten. Gustafsson har tappat respekten för McGregor och förväntar sig en ursäkt från irländaren.

Läs mer: Alexander Gustafsson om McGregor-skandalen: “Vad är det för fel på människan?”


– Diego Gonzalez åter i vinstkolumnen – med snabbt avslut

Svensken Diego Gonzalez gick match i organisationen Phoenix som höll en gala i Abu Dhabi. Första ronden hann inte ta slut innan Gonzalez låst in en giljotin och hans 13:e vinst var ett faktum.

Läs mer: Svenske Diego Gonzalez segrar i natt – Kakais och Slioas matcher inställda


– Kaos i Abu Dhabi leder till två strukna svenskmatcher

Efter att många matcher på underkortet gått tiden ut blev det kaos i TV-sändningen och Diego Gonzalez fick bara 15 minuter på sig att värma upp. Detta gjorde att de andra svenskmatcherna där Sirwan Kakai och Frantz Slioas matcher sköts fram flera timmar och på Daniel Teymurs begäran genomförde de inte matchen.

MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez bekräftade detta genom Teymur.

Läs mer: Exklusivt: Därför blev Sirwan Kakai och Frantz Slioas matcher inställda


MMA-nyheter från den internationella scenen

-Tony Ferguson skadar knäet under medieskyldigheter

Den första april kom de första rapporterna att Tony Ferguson vs. Khabib Nurmagomedov inte blir av – för fjärde gången. Denna gång är det Ferguson som skadat sig efter att han hade snubblat på några sladdar och ett korsband i knäet slets av från benet.

Det krävdes många oberoende källor för att verkligen inse att matchen inte skulle bli av. In hoppade fjäderviktsmästaren Max Holloway som hade en synnerligen brutal viktnedgång framför sig.

Läs mer: UFC 223: Tony Ferguson skadad – Max Holloway möter Khabib Nurmagomedov


– Khabib Nurmagomedov i konfrontation med Artem Lobov

Tidigare under vecka ska McGregors lagkamrat Artem Lobov ha kallat Nurmagomedov för en fegis i en intervju – vilket “The Eagle” inte uppskattade, och konfronterade Lobov tillsammans med i princip hela sitt entourage mot en till synes ensam Lobov.

Videon gick viral och har i skrivande stund 1,7 miljoner visningar!

Läs mer: Här hamnar Khabib Nurmagomedov i tjafs – med Artem Lobov


– Farsen Conor McGregor

Efter att McGregor fått nys om att Khabib konfronterat Lobov, hämtade han ett tiotal av sina trognaste män och tog ett privatjet till Brooklyn. De stormade in lagom till att alla fighters satt i spelarbussen och efter att ha gått bärsärkargång back stage hittade de till slut till parkeringen.

De attackerade bussen där Nurmagomedov satt med papperskorgar och till slut en pirra – som krossade bussens ruta och skickade både Michael Chiesa och Ray Borg till sjukhus.

Detta resulterade i att totalt tre matcher togs bort från UFC 223. I slutändan överlämnade McGregor sig till polisen och fick stå till svars för tre fall av misshandel och ett fall av skadegörelse.  Han leddes ut från polisstationen i handklovar under fredagen och hans rättegång är inplanerad den 14:e juni

Videon på när de stormar in har i skrivande stund 1.3 miljoner visningar!

Läs mer: Conor McGregor går till attack mot fighterbuss i Brooklyn – krossar ruta


– Max Holloway plockas bort från huvudmatchen

Under morgonens invägning stod det klart att läkarna inte tillät Max Holloway fortsätta banta efter att ha haft 4 lbs kvar att gå ned när invägningen börjat. Lotten föll då på Anthony Pettis, som inte heller han fick fortsätta banta efter ett misslyckat invägningsförsök på 155.2 lbs.

Till slut ställde den unge New York-sonen “Ragin'” Al Iaqutina upp och tog matchen mot Holloway på endast 24 timmars varsel.

Läs mer: JUST NU: Khabib Nurmagomedov vs. Max Holloway inställd!


– Nurmagomedov vill möta ‘GSP’

Till slut blev galan ändå av om än med fyra matcher mindre. Då Iaquinta flyttats till huvudmatchen stod Paul Felder utan motståndare och galan gick av stapeln med nio matcher.

Galan bjöd på allt möjligt och såg stråviktsmästarinnan Rose Namajunas försvara sin titel för första gången mot förra mästarinnan Joanna Jedrzejczyk.

Khabib Nurmagomedov blev Rysslands första mästare och är nu den enda lättviktsmästaren i UFC, efter att både Ferguson och McGregor blivit av med sina bälten. Nurmagomedov meddelar också att han inte är intresserad av en superfight mot McGregor – men gärna mot Georges St-Pierre.

Läs mer: Nurmagomedov vill möta GSP – Legenden svarar


 MMAnytt på YouTube

Självklart är en stor del av den gångna veckans händelser McGregor-fokuserade då vi “tack vare” spektaklet drog in nästan fem miljoner visningar under fight week. Nedan hittar du ett axplock av de mest intressanta videorna från vår populära YouTube-kanal som nu har över 8200 följare!

Kort och gott: UFC-kommentatorn och podcastkungen Joe Rogan är inte att leka med!

I vanlig ordning var MMAnytts Jim Edwards på plats för att täcka galan och lade ut en sammanfattning av kaoset.

Det har varit mycket snack kring Khabib Nurmagomedovs vikt sedan hans tidigare viktmissar. Denna gång lämnade Nurmagomedov inget åt slumpen och vägde in under maxgränsen 155 lbs.

Anthony Pettis skulle gått match mot Michael Chiesa som blev borttagen på grund av blodvite i ansiktet. Han försökte sedan klara vikten ändå på kort varsel för att att fightas mot Khabib Nurmagmedov, men missade med 90 gram.


Specialsegment: MMA-världens Shoop-experter driver med Conor McGregor

Efter storskandalen med McGregor var det många som ventilerade sin frustration genom att använda Photoshop. Nedan kan du se ett tio-tal bilder där de Photoshop-kunniga fansen gör narr av “The Notorious” med gästspel av Jon Jones, Warmachine och Rashad Evans.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttVeckosvepet

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara