Velasquez vs. Gustafsson? Cormier säger att Cain kan byta viktklass

✅ Cormier och Velasquez kan byta viktklasser

UFCs lätt tungviktsklass kan komma att bli mycket mer intressant i framtiden. I en intervju med MMA-journalisten Ariel Helwani insinuerade lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier att hans träningskamrat Cain Velasquez kan komma att gå ned en viktklass i samband med Cormiers titelmatch mot Stipe Miocic.


“The Mauler” dissar Cormier vs. Miocic: “Sluta spring från mig”


Cormier vs. Miocic sker i juli

Under UFC 226 den 7 juli kommer Cormier att utmana tungviktsmästaren Miocic i en kamp om tungviktstiteln. Det är en stor match för organisationen som också kan komma att ge nytt liv till två divisioner som varit relativt stillastående den senaste tiden.

Ett av namnen som saknas i tungviktsklassen är den före detta mästaren Velasquez som under 2013-2018 endast gått fyra matcher varav den senaste var i juli 2016, en TKO-vinst över Travis Browne.

Trots operationer och problem har Velasquez hintat om en retur till buren men i och med Cormiers flytt till tungvikt så blir situationen något knivig. En lösning på problemet vore om Velasquez gick ned en viktsklass, något som Cormier säger skulle kunna hända:


Röstning: En överväldigande majoritet vill se Cormier vs. Gustafsson 2


“The goal has always been for [Velasquez] to get the belt back, and that will never change. That’s his goal, that’s my goal for him, that’ll never change,” sade Cormier. “Once again, the decision was made after the well-wishes were granted. What if he said ‘things may get interesting’ because he may go to 205? Oh, that would be some interesting stuff right?”


Daniel Cormiers syrliga svar – dissar “The Mauler” och de svenska fansen


Velasquez besöker UFC PI

Att Velasquez skulle gå ned till lätt tungvikt vore inte en lätt uppgift men enligt källor så har den före detta tungviktsmästaren spenderat mycket tid på UFCs Performance Institute. En av de många tjänster som institutet erbjuder fighters är hjälp med viktminskningen.

 

Vill du se Velasquez i lätt tungvikt?

 

Kategorier
Cain VelasquezSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...