Vem står näst för UFC 221-vinnaren Yoel Romero? Dana White har svaret!

✅ Romero innehar #1-platsen i rankingen ✅ Har vunnit nio av sina tio UFC-matcher

Den #1-rankade mellanviktaren Yoel Romero tog hem en av karriärens viktigaste vinster då han besegrade den före detta mästaren Luke Rockhold under helgens UFC 221. Den 40-åriga kubanen missade dock vikten inför titelmatchen, något som gjorde att han inte kunde vinna interimbältet som initialt stod på spel.


UFC 221: Romero vs. Rockhold – Fullständiga resultat


Romero vs. Whittaker 2

Trots att Romero inte tog hem titeln så ser det dock ut som att kubanen kommer att få chansen att ta sig an den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker i sin nästa match, åtminstone om man får tro UFCs president Dana White som pratade med MMA-journalisten Brett Okamoto:

Whittaker var egentligen planerad att möta Rockhold under helgens gala men en mycket allvarlig sjukdom satte stopp för matchen och det är ännu oklart hur länge den australiensiska mästaren kommer att vara borta från tävlan.

Romero och Whittaker möttes den 8 juli i fjol för en kamp om interimbältet och efter fem ronder stod det klart att Whittaker tagit hem matchen och titeln via enhälligt domslut.

Whittaker har just nu åtta raka vinster och har avslutat hälften av matcherna via TKO/KO. Romero har i sin tur vunnit nio av sina tio UFC-matcher och det är endast Whittaker som besegrat honom i oktagonen.

 

Vill du se Romero vs. Whittaker 2 härnäst?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttYoel Romero

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...