Viaplay vägrar svara på varför de backar om PPV

✅ Trots gårdagens besked utesluter inte heller mediejätten framtida PPV-satsningar

Under gårdagen nåddes vi av beskedet att Viaplay inte längre kommer att sälja UFC 229: Khabib vs. McGregor som pay-per-view (PPV).

Detta efter att man tidigare gått ut och meddelat att alla som vill se matchen – inklusive redan befintliga kunder – måste betala 499 kronor för att kunna ta del av sändningen.

Relaterat: Viaplay: Därför sänder vi Khabib vs. McGregor som PPV

“Kan inte gå in på det”

Fredrik S Johansson är presschef på Nordic Entertainment Group (NENT) som äger streamingtjänsten Viaplay. Han påtalar att PPV är en modell som används internationellt, och ibland är nödvändig för just den här typen av rättigheter.

Men varför man från Viaplays sida valde att backa från beslutet att erbjuda UFC 229 som PPV vill han inte svara på:

– Det är inte en enda orsak som ligger bakom detta, utan flera, som vi av affärsmässiga anledningar inte närmare kan gå in på. Men nu hoppas vi att så många som möjligt ska följa våra sändningar från Las Vegas. Vi planerar att rama in superfajten på bästa möjliga sätt, säger Johansson till MMAnytt.

Kan bli framtida pay-per-views

Han utesluter heller inte att man i framtiden kan komma att erbjuda UFC-event som pay-per-views. Dock är detta inget man planerar att göra under den närmaste framtiden. I stället kommer de flesta UFC-galorna ligga under Viaplay Sport-paketet, som kostar 399 kr i månaden.

Läs mer: “Khabib vs. McGregor ser ut att bli största PPV:n någonsin”

–  Som vi tidigare sagt kommer majoriteten av vår kampsport att ingå i sportpaketet. Vi utesluter inte PPV-sändningar från UFC i framtiden, men i dagsläget finns inga sådana konkreta planer, säger Johansson.

Sedan tidigare står det också klart att Viaplay inte längre erbjuder Viaplay Fighting, ett abonnemang som kostar 199 kronor i månaden och inkluderar sändningar av alla UFC-events huvudkort. Befintliga kunder kommer dock fortsatt kunna nyttja abonnemanget som vanligt.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...