Victor de Almeida inför matchen mot Joakim Lamotte: “Hoppas det blir blodigt”

✔ "Jag vill ju viska något i hans öra men vi får inte gå för nära i clinch"

På fredag den 19:e november kommer Bulldog Fight Night (BFN) att återvända med en av organisationens största kampsportsgalor hittills – med ett laddat kändismöte mellan kampsportsprofilen och programvärden Victor de Almeida och den kontroversiella journalisten Joakim Lamotte.

Under de senaste åren har Lamotte blivit en av Sveriges mest polariserande profiler med reportage som både hyllats och kritiserats på varsitt håll. Det finns de som anser att hans reportage varit vinklade och med en viss agenda i åtanke medan andra ansett att Lamotte är en orädd, frispråkig journalist som vågar ta upp sådant som andra inte gör.

Samtidigt har de Almeida slagit igenom med sitt program Dialogiskt där han intervjuar ett flertal stora profiler som Alexander Bard och Hanif Bali. Det som gjort så att de Almeida nått ut till kampsportsvärlden är djupa, genomgående intervjuer med MMA-profiler som UFC-svensken Guram Kutateladze, PFL:s Sadibou Sy, Allstarstränaren Andreas Michael och stjärnmanagern Majdi Shamas.

Det engagemang som de Almeida har för sitt arbete är omöjligt att inte lägga märke till och faktumet är att han har hållit på med någon slags kampsport nästan hela sitt liv.

– Jag är en sådan person att när jag går in i något så går jag all in, berättar de Almeida i en intervju med MMAnytt. Samma sak med Dialogiskt, jag startade för ett och ett halvt år sedan, och så bara körde jag. Sedan så studsade jag förbi Allstars för typ två år sedan och bara hälsar på. Jag har ju kört lite andra grejer, jag började som ett oskyldigt barn som blev lurad in i Aikido… Sedan så har jag kört karate som ungdom ganska mycket, lite taekwondo, lite shaolin Kung Fu har jag också kört. Så jag har ju småtränat lite grann.

 


HETAST JUST NU


Ken Ring tackade nej till match

BFN 9 blir ett fullspäckat evenemang med bland annat MMA, proffsboxning, och thaiboxning. I huvudmatchen möts UFC-svenskarna Khamzat Chimaev och Jack Hermansson i fristilsbrottning. Daniel Högström, vd och grundare av BFN, inspirerades dock av framgången och uppmärksamheten som exempelvis Jake Paul skapat med kändismatcher och bokade därför Lamotte mot de Almeida.

Det var dock inte en självklar match inledningsvis och det tog tid, skrotade matchförslag och massvis med förhandlingar för att komma till Victor de Almeida vs. Joakim Lamotte.

De Almeida och Högström har känt varandra sedan långt tillbaka och har varit i kontakt om en rad olika saker. Deras kontakt ledde så småningom till att de Almeida fick förslag att gå en kändismatch under BFN – en av de första förslagen var den kritikerrosade rapparen Ken Ring.

– Jag och Daniel vi känner varandra så vi började vårt samarbete på andra håll där det handlar om andra prylar… jag skrubbar din rygg så skrubbar du min, lite sådär, berättar de Almeida. Han har hjälpt mig lite med kontakter till gäster för min show och så har jag gjort så gott jag kan för honom i kampsportsvärlden. Sedan hade vi en tanke om att vi skulle sätta ihop en sådan här fight. Jag tror det började med att jag utmanade Ken Ring på en fight, det var på riktigt. Men jag utmanade Ken Ring på en fight och Kenta duckade, eller Kenta sa så här: “Jag är med på en fight, vinna eller försvinna, om jag får 400,000 [kronor].” Ingen var redo att ge honom 400,000 [kronor] men han fick indirekt ett erbjudande om hälften i alla fall.

Matchen mot Ken Ring blev i slutändan inte av. Det tog dock inte slut där, matchmäklandet fortsatte och flera stora namn togs upp.

– Sedan så fick jag ett samtal av Daniel där vi hade en tanke att vi skulle slå ihop Lamotte med en av våra kära hip hop-artister: Dani M. Men den fighten blev inte av, jag vet inte om det var det ekonomiska, någonstans sprack det. Sedan så har det landat lite olika namn, jag vet att Ola Rapace… en massa olika namn, framförallt skådisar, har varit på tapeten.

I slutändan tog de Almeidas passion över. Samma arbetsmoral som gjort Dialogiskt så pass framgångsrikt omvandlades till en önskan om att ta en stor match på en ännu större gala. Herrarna accepterade matchen och skrev på kontrakt för att mötas på BFN 9.

– Jag vet inte, någonstans när man sitter och snackar så sa jag: “Men vi kör bara!” Jag hade hela tiden tanken om att det skulle bli en MMA-fight, erkänner de Almeida.

Enligt uppgifter till MMAnytt godkände dock inte det svenska MMA-förbundet en A-klassmatch mellan de Almeida och Lamotte. Slutligen blev deras möte en thaiboxningsmatch – men det är inget som hindrar de Almeida från att tagga till inför möjligheten.

– Det gick fram och tillbaka kring vad det skulle vara för regler på den här och då landade vi till slut på den här Thaiboxningsmatchen, säger Dialogiskt-värden. Det är ju en C-klassmatch, då blir det ju också med hjälm och skydd, armbågar har vi tagit bort och ingen clinch, så nästan kickboxning, det blir nästan K-1-regler!

Det har funnits ett flertal anklagelser om rasism och fördomar mot Lamotte i samband med den polariserande uppmärksamheten som han dragit på sig. De Almeida har dock inte grävt ner sig i några kontroverser och har inget ont mot Lamotte.

– För min del tänkte jag “Fan vad kul!” Jag gillar att göra grejer! Jag har hört att Jocke sagt att han ska knocka mig i första ronden – det är jätteintressant, anmärker de Almeida. Min tanke var att jag skulle knocka honom i första ronden också. Men det är ingen trash talk sådär, jag tycker han ser snäll ut. Han har en blick som påminner om några killar [jag kände] när jag var yngre som hade Asperger’s [syndrom] som bara tittar rakt igenom en. Jag tycker han ser snäll ut, förstår du vad jag menar?

Även om de Almeida själv inte försökt ta ställning gällande de polariserade åsikterna kring Lamotte så har han oundvikligen lagt märke till hur fansen reagerat kring matchen.

– Jag var inne på sociala medier och ser vad folk skriver: “Victor du måste krossa hans skalle!” Sedan skriver de tvärtom de andra, halvhögerfolket, de skriver ju vad han ska göra mot mig: “Visa den där svarta pluppen vad han ska ha,” var det någon som hade skrivit!


Missa inte: UFC Vegas 42: Max Holloway vs Yair Rodriguez bjuder på fem galna ronder!


“Folk säger: ‘Men han är rasist, han hatar invandrare'”

Joakim Lamotte. Foto: Facebook

Till skillnad från många fans så försöker de Almeida inte dra för många slutsatser kring sin motståndare. Medan vissa har tillskrivit Lamotte väldigt negativa egenskaper så ser Dialogiskt-värden snarare Lamotte som en provokatör – som därav lyckats med sitt uppdrag.

– Folk säger: “Men han är rasist, han hatar invandrare,” ja men det får han ta med sin Gud sedan, förklarar de Almeida. För vi kommer gå in [i ringen] och göra våran grej. Jag vet inte om han är [rasist] och om han är det så är han det men jag känner så här att han är mer av en provokativ person. Han vill bara provocera och sticka ut hakan.

Trots att de Almeida inte tar mötet med Lamotte personligt så betyder det inte att han kommer undvika att göra show av det hela. Han har vuxit upp med kampsport, ger sig in i det han gör helhjärtat och har inget emot att provocera själv inför och under matchen – som han vill att fansen ska tala om efteråt.

– Jag vill ju viska något i hans öra men vi får inte gå för nära i clinch, fortsätter de Almeida. Vill säga något, hålla på lite, gyttja lite, gröta. Jag hoppas att det blir blodigt, jag vill att folk ska få en fight alltså! De ska komma ihåg det här.

Fansen har redan tagit sida inför matchen. Oavsett vem de hejar på är är intresset långt ifrån svalt på varsitt håll. Det stora engagemanget är näst intill överväldigande men samtidigt något som de Almeida tar åt sig på det bästa möjliga sättet.

– Det är nice att man har backning och det är lite skrämmande också samtidigt. Nej man jag tycker det är nice, tack för backningen, verkligen, och vi ska se till att ha ett schysst event, för det är är ju värsta eventet!

– Jag är tacksam för alla som skriver på DM, alla som skriver här, alla som skriver överallt, folk som liksom tutar på stan i bilkön typ: ” Go! Kör över han!” Jag tror att det är säkert likadant i Göteborg för honom, mer eller mindre, men jag har också ganska stor fanbase i Göteborg. Många kommer härifrån och från Göteborg den kvällen.

Video: intervju med Victor de Almeida inför Bulldog Fight Night 9

Vem vinner på BFN 9: Victor de Almeida eller Joakim Lamotte?


Missa inte: Örebrotalangen tillbaka för ny match – efter två brutala knockoutvinster!


Speltips inför UFC Vegas 43: Vieira vs. Tate!

Lördag den 20:e november kommer den forne UFC-mästaren Miesha Tate att återvända mot den stigande brasilianske talangen Ketlen Vieira!

Efter en lång frånvaro från oktagonen återvände Tate i juli i år och besegrade Marion Reneau via TKOVieira kommer senast från en förlust mot Yana Kunitskaya tidigare i år men anses trots det vara en fighter att hålla ögonen på i damernas bantamviktsdivision.

Spana in oddsen inför UFC Vegas 43 och lägg en slant på den fightern du tror på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttVideo

Svara

bet365
Speltips: UFC 276Israel Adesanya vs Jared Cannonier


Söndag | 00:00 | UFC
1.22 - 4.50
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...