VIDEO: Diego Sanchez fruktar att UFC kommer att döda honom

✔ Skickar tårfyllt och emotionellt meddelande - till Dana White

MMA-veteranen Diego Sanchez har gått skilda vägar med UFC efter mer än sexton år tillsammans, men uppbrottet är långt ifrån över.

I helgen skulle han gått sin sista match då han var inbokad för att ta sig an Donald “Cowboy” Cerrone på huvudkortet. Veteranmötet skulle dock falla isär efter att Sanchez bland annat postat videor där han och hans tränare Joshua Fabia riktar kritik mot UFC.

UFC bestämde sig slutligen för att ställa in helgens match och betalade Sanchez hans sista lön plus en bonus. Det slutade dock inte där. I en mycket känslofull intervju med SiriusXM Fight Nation öppnade sedan Sanchez upp om sina starka känslor kring bråket med UFC.

“The Nightmare” Sanchez pratade i över 40 minuter och gav en unik inblick i hur han mår efter den senaste tidens turbulens. Han målar upp en bild av en mycket stressad och sårad man som dessutom fruktar för sitt liv.

 — Jag ska vara uppriktigt nu, jag är rädd för mitt jävla liv, sade Sanchez. Jag är rädd för att detta företag, detta internationella miljardföretag, kommer att gå efter mig. Något kan hända mig om två år. Kanske om ett par år. Jag kanske kraschar min bil. De kanske säger, “Åh Diego överdoserade, tog självmord typ”.

Sanchez tror att UFC styrs av onda krafter som kontrollerar media och manipulerar sociala medier. Han pratar bland annat om “fejk-följare” och datorprogram som styr narrativet online. Enligt Sanchez så blockerar UFC alla positiva kommentarer och tillåter endast negativa sådana.


HETAST JUST NU


Diego Sanchez skickar tårfyllt meddelande till Dana White

Under den långa intervjun berättar Sanchez hur han riskerar sitt liv genom att avslöja hur UFC fungerar. Sanchez gjorde sin debut i april 2005 och har haft längst oavbruten UFC-karriär genom tiderna.

 — Jag skulle kunna avslöja några av de saker som jag känner till, för jag har varit i den här jävla grejen längre än någon annan. Jag är den enda som överlevde denna skiten, den enda som gick igenom den mörka tunneln och kom ut på andra sidan.

Sanchez, som vann den första säsongen av The Ultimate Fighter, är uppenbart sårad och emotionell. I slutet av intervjun adresserar han UFC-chefen Dana White i ett tårfyllt meddelande.

 — Vad händer Dana? I två år försökte jag få till ett möte med dig. Jag var den första Ultimate Fighter, gjorde inte det programmet något för företaget när ni hade 60 miljoner dollar i skulder? Alla dessa Fight of the Night, all den där tv-tiden […] Och nu har du inte tid att träffa mig?

— Jag har blött, jag har jag svettats, jag har fan gråtit… Jag har fan gråtit för det här fucking företaget, fortsatte Diego Sanchez. Jag har fan offrat mer än du någonsin kommer att veta. Och du har inte 45 minuter för att träffa mig?

Mycket av den kritik som riktats mot Sanchez har varit av hans val av tränare. Sanchez kom i kontakt med Fabia efter sin skilsmässa 2019 och kom därefter att ge i stort sett all makt till den självutnämnda healern, som också agerar hans manager.

Många är oroliga för det inflytande som Fabia har och flera MMA-profiler har klandrat Fabia för hans metoder. Sanchez har dock stått fast vid sin tränare och allt tyder på att denna historia kommer att få många fler kapitel inom den närmaste tiden.

Se meddelandet till UFC-chefen här nedan.

Kategorier
Diego SanchezSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara