VIDEO: Donald Trump hyllar UFC och Colby Covington: “Vi älskar dig”

✔ Flera UFC-stjärnor hyllas under Presidentens tal ✔ Justin Gaethje lovar Donald Trump: "Jag ska knocka Khabib"

USA:s president Donald Trump är en nära vän till UFC-chefen Dana White men han är även förtjust i några av organisationens stjärnor.

I ett tal till nationen så pratade Trump om bland annat White och UFC. Presidenten berättade om den tid då UFC var långt ifrån den framgångssaga som den är idag.

 – Det finns ingen som han. Jag säger alltid att det är en jättebra sport men utan honom vet jag inte vad de hade gjort, sade Trump om Dana White.

– Han är väldigt smart, väldigt tuff, väldigt listig och han har varit en god vän till mig under en lång tid.

Trump fortsatte sedan att prata om UFC och det rekordbelopp som den världsledande organisation blev såld för 2016.


Relaterat


Donald Trump om Colby Covington: “Nummer ett i världen”

Trump fortsatte sedan att prata om Colby Covington, en av organisationens mest kontroversiella fighters.

 – Låt mig presentera Colby Covington, en riktigt bra fighter, sade Trump.

– Han är så bra som man kan bli i världen, nummer ett i världen. Det är inte en person som man vill hamna i slagsmål med på en bar.

Trump pratade sedan om en match som han sett med Covington. Enligt presidenten ska Covington ha mött en motståndare som såg både mer muskulös och oslagbar ut men “Chaos” lyckades ändå ta hem vinsten.

Trots att Trump hävdade att det inte var särskilt länge sedan så verkar det som att han refererar till Covingtons match mot Robbie Lawler i augusti 2019. Covington lyckades då dominera den före detta mästaren och tog hem ett enhälligt domslut.

 – Vi älskar dig. Du är med oss och vi är med dig, sade Trump om Covington.

Sedan dess har “Chaos” Covington även fått chansen att kämpa om bältet mot divisionsmästaren Kamaru Usman. Titelmatchen kom dock att sluta i en TKO-förlust men den 19 september kommer han få chansen att återvända till vinstkolumnen då han tar sig an ex-mästaren Tyron Woodley.

Trump hyllar Justin Gaethje och Henry Cejudo

White och Covington var dock inte de enda UFC-stjärnorna som blev hyllade av Trump. Även den före detta dubbelmästaren Henry Cejudo och interimmästaren Justin Gaethje var på plats.

Båda stjärnorna fick beröm av presidenten och Gaethje fick även chansen att säga att han kommer att knocka lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 254 den 25 oktober.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara