Video: Här möts tungviktsrivalerna – innan tidernas svenska hatmatch!

✔ Så blev det ont blod mellan dessa giganter! ✔ 20:e november ryker de samman!

Den 20:e november går Fight Club Rush (FCR) 10 av stapeln i Västerås med galans allra första titelmatch, då Allstars-baserade Felipe Lima tar sig an den Bellator-rutinerade bosniern Darko Banovic. Det är dock den delade huvudmatchen mellan tungviktsrivalerna Irman Smajic och Nermin Hajdarpasic som verkligen fått igång de svenska MMA-fansen!

Smajic har representerat det svenska landslaget i A-klass-MMA och har dessutom vunnit VM två gånger. Han är obesegrad med tre raka segrar och slog senast den erfarne turken Fatih Aktas via domslut. Det var tänkt att Smajic skulle gå en match mot marockanen Salim El Oussaidi nu på söndag den tionde oktober. Smajic har dock dragit på sig en mindre knäskada som kommer att kräva cirka en veckas vila och därmed är matchen inställt.

Hajdarpasic är före detta svensk mästare i amatörboxning och exploderade in på MMA-scenen med en TKO-seger över landslagsrutinerade Salif Diop. Efter den matchen började agget mellan Hajdarpasic och Smajic gro, något som endast vuxit sedan dess. Hajdarpasic upplevde att han utmanades av Smajic efter sin proffsdebut och såg det som ett lågt drag av en betydligt mer erfaren MMA-fighter.

När deras rivalitet blev känd bokades Hajdarpasic för en match mot just Fatih – och blev lovad en match mot Smajic om han klarade av att besegra samma motståndare. Hajdarpasic tog sig förbi turken via delat domslut och nu kommer tungviktarna att kollidera i den delade huvudmatchen på FCR 10.

Se FCR:s påkostade intervju med bägge fighters i videon nedan!HETAST JUST NU


 

Fight Club Rush 10 tillfälligt matchkort

 • Titelmatch i bantamvikt: Felipe Lima vs Darko Banovic
 • Tungvikt: Irman Smajic vs Nermin Hajdarpasic
 • Flugvikt: Zoran Milic vs Shawn Da Silva
 • Stråvikt: Josefine Knutsson vs TBA
 • Weltervikt: Alexander Lindgren vs TBA

Vem vinner: Irman Smajic eller Nermin Hajdarpasic?

Foto: Steve Bonhage

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...