VIDEO: Jon Jones välkomnar världsmästaren tillbaka

✔ Bellator har bokat match!

Fedor Emelianenko är tillbaka i Bellator och före detta UFC-mästaren Jon Jones uppmärksammar återkomsten.

Tidigare i veckan meddelade Bellator-chefen Scott Coker att MMA-legendaren Emelianenko är bokad för att återvända. Matchen kommer att äga rum i Ryssland den 23 oktober. Det blir Bellators första event i Ryssland. I dagsläget är Emelianenkos motståndare ej utannonserad. Dock meddelade Coker att det kan bli mot en före detta UFC-fighter, kanske Alistair Overeem eller Junior dos Santos.

Nyheten om Emelianenkos retur till buren gratulerades och välkomnades av “Bones” Jones. I ett videosamtal pratade de med varandra.

– Hej, jag ville bara säga grattis och välkommen tillbaka, sade Jones.

– Tack min broder, svarade Emelianenko.

Se den trevliga sammandrabbningen här nedan!HETAST JUST NU


Jon Jones och Fedor Emelianenkos historia

Även om Jones och Emelianenko har olika karriärer är de båda ansedda som två av de bästa genom tiderna. De dominerade båda två sina epoker. Emelianenkos storhetstid trappades ner när Jones började sin.

Emelianenko hade vid ett tillfälle i sin karriär en vinstsvit på 31 matcher. Efter att ha besegrat namn som Andrei Arlovski, Mark Hunt, Mirko “Cro Cop” Filipovic och Tim Sylvia åkte han 2009 på en förlust.

Totalt har han 39 vinster varav 15 är via knockout och 15 via submission. Han hade sin storhetstid i Pride, innan Pride köptes av UFC-grundarna Lorenzo Fertitta and Frank Fertitta. Tyvärr fick vi aldrig se Emelianenko i UFC, men hans matchfacit och prestationer inom MMA är ändå starkt imponerande.

2017 skrev Emelianenko på för Bellator och har sedan dess gått fem matcher för organisationen. Hans senaste match var 2019. Då besegrade han den forne UFC-mästaren Quinton “Rampage” Jackson via knockout i första ronden.

Jones har tävlat i UFC över 10 år. Han gick sin första match i världens största MMA-organisation 2008. Han har slagits mot före detta världsmästare och förstrankande utmanare på den största scenen. Utöver det har även vunnit bältet i lätt tungvikt flertalet gånger, och försvaret det vid åtskilliga tillfällen.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Fedor EmelianenkoJon JonesSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...