VIDEO: MMA-fighter får skräckskada: “Hans finger är försvunnet!”

✔ Förvirring uppstår - var är fingret?! ✔ "Jag ville fortsätta slåss"

Att MMA är en bisarr sport blir de flesta fans påminda om på nästan daglig basis, men ibland händer det saker som överraskar även de mest härdade.

Under gårdagens CFFC 94 hände just detta då en MMA-fighter miste sitt finger (!) Under den delade huvudmatchen mellan Khetag Pliev och Devin Goodal så gick det nämligen så vilt till att Pliev inte kunde hitta sitt ringfinger mellan ronderna.

De bisarra scenerna strömmades på UFC Fight Pass och visade hur Pliev gick tillbaka till sin hörna efter andra ronden. Förvirring uppstod när Plievs finger saknades. Ingen tycktes förstå vad som hade hänt och Pliev var själv väldigt lugn.HETAST JUST NU


Matchen ställdes in – efter fighterns skräckskada

Plievs skräckskada fick domaren att genast avbryta matchen för att börja leta efter det försvunna fingret. I högtalarsystemet berättade presentatör vad som hänt och kommentatorerna försökte själva förstå den bisarra händelsen.

 – Det var inte en fraktur. Det var inte ett benbrott. Hans finger är borta, sade den före detta UFC-fightern CM Punk under sändningen.

– Var är hans finger?!

Efteråt kunde man härleda skadan till en spark som ledde till ett brutet finger. Pliev förlorade sedan ringfingret helt och hållet under grapplingen som efterföljde. Enligt en användare som studerat materialet närmare så böjdes fingret tillbaka tills det bröts av.

Anledningen till att man först inte kunde hitta fingret var för att det fastnat inuti hans handske!

Pliev fördes genast till sjukhuset där man sydde tillbaka hans finger. Trots att han precis genomlidit en hemsk skada så var han mer irriterad över det faktum att han inte fick fortsätta slåss.

 –  Jag kände att mitt finger bröts av, berättade Pliev till ESPN. Han fortsatte att dra i min handske och mitt finger bröts av. Vi fortsatte att slåss. När den andra ronden var slut kunde jag se att [mitt skelett] ute i det fria. Jag ville fortsätta slåss, för jag kände att jag höll på att vinna. Men läkaren såg [skadan] och stoppade matchen.

CFFC-chefen Rob Haydak delade med sig av en otäck bild från sjukhuset där man kan se hur fingret lossnat helt och hållet.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Haydak (@robhaydak)


Via MMA-journalisten Marc Raimondi kunde Pliev visa sin hand efter operationen.

 – Allt är okej, hälsade han.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara