VIDEO: MMA-fighter får vidrig skada — lämnar motståndaren i chock!

✔ Så ska inte en arm böjas

MMA kan vara en brutal sport – vare sig det är avsiktligt eller inte. Det är något som illustrerades i mötet mellan Abdul-Malik Saidulaev och Rustambek Nurzhanov.

På sistone har det utan tvekan skett ett par allvarliga och obehagliga skador inom MMA. UFC:s forne mellanviktsmästare Chris Weidman råkade ut för ett brutalt benbrott när han slängde iväg en benspark som blockades av Uriah Hall. Det var en oväntad och otippad skada som inte skådats i samma utsträckning sedan Weidman blockade en spark från Anderson Silva under 2013 – som också bröt sitt ben som resultat.

Det mest uppmärksammade benbrottet att ske inom MMA var utan tvekan när superstjärnan Conor McGregor bröt sitt skenben i den tredje matchen mot Dustin Poirier på UFC 264. Återigen verkar det vara resultatet av en blockning som ledde till att McGregor bröt sitt skenben.

UFC-kommentatorn Joe Rogan tror att fighters börjat skräddarsy sina tekniker för att kunna skada motståndarnas ben men det är knappast en accepterad teori hos de flesta inom kampsportsvärlden.

I helgen på ACA Young Eagles 19 möttes fjäderviktarna Saidulaev och Nurzhanov i galans huvudmatch. Det blev dock ett abrupt slut på huvudmatchen när Saidulaev allvarligt skadade sin arm i ett kast redan i den första ronden. Nurzhanov blev tydligt chockad och förskräckt när han förstod vad som hade hänt.

Nurzhanov må ha vunnit matchen på teknisk knockout men firade knappast segern efteråt.

Se klippet på den obehagliga sekvensen nedan!


HETAST JUST NU


ACA Young Eagles 19: Abdul-Malik Saidulaev vs Rustambek Nurzhanov

 

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttVideo

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...