VIDEO: Niklas Bäckström förlorar via domslut på ACB 65

Efter tre hårda ronder fick svenske Niklas Bäckström se sig besegrad av Andrew Fisher på ACB 65.

Alldeles nyss avgjordes den svenske UFC-veteranen Niklas Bäckströms match på ACB 65: Silva vs. Agnaev, som pågår live i Sheffield, England, i skrivande stund.

Tanken från början var att Allstars-fightern skulle ta sig an en annan tidigare UFC-fighter i form av Thiago Tavares, men då den rutinerade brasilianaren skadade sig bokades Bäckström istället mot den engelske fjäderviktaren Andrew Fisher som accepterade matchen på 13 dagars varsel.

Another friday at work. Need to put in some overtime this weekend. 😂

A post shared by Niklas Bäckström (@niklasbkstrm) on

Rejält skakad i första ronden

Bäckström började bra och säkrade en tidig nedtagning i den första ronden, varefter han tog rygg och hotade med strypningar. Efter ett tag lyckades dock Fisher ta sig upp igen och lyckades sedan pricka Bäckström med en klockren höger i slutet av den första ronden. Träffen var så hård att Bäckström föll i mattan med ansiktet före och väl på marken åt svensken flera hårda slag innan ronden tog slut.

När den andra ronden drog igång var det uppenbart att Bäckström fortfarande var skakad. Han fortsatte att ta emot en hel del hårda slag, men började sakta men säkert komma tillbaka in i matchen och hade trots allt sina stunder med både fina träffar och ännu en nedtagning.

Bäckström hade dock svårt att utnyttja sin räckvidd och träffades hela tiden emot fler träffar än vad han själv fick in på Fisher, vilket ledde till en enhällig poängförlust efter tre hårda ronder.

Se hela matchen i videon ovan!

Officiellt resultat: Andrew Fisher besegrade Niklas Bäckström via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-26)

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Niklas BäckströmSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
  • Andreas Alexandersson
    22 July 2017 at 11:50

    Bättre på att snacka än att fightas.

  • Svara