Foto: Skärmdump

VIDEO: Ronda Rousey ser ut att gå över till WWE

Vad väntar härnäst för UFC-stjärnan? Allt tyder på att hon lämnar MMA-karriären bakom sig - för att istället satsa på pro wrestling.

Efter en framgångsrik karriär som judoka, som tog henne hela vägen till ett OS-brons, gick Ronda Rousey över till MMA i mars 2011. Det dröjde inte länge innan hon blev bantamviktsmästarinna i Strikeforce – varpå hon sedan blev den första kvinnan att skriva på för UFC.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

“Rowdy” tilldelades UFC-bältet redan innan debuten och fortsatte sedan sitt obesegrade segertåg med sex raka titelförsvar – varav många som avgjordes under minuten – innan hon plötsligt stötte på sin första förlust i slutet av 2015.

Rousey, som vid det här laget utmärkte sig som en av UFC:s största stjärnor någonsin och dessutom börjat ta sig in i filmindustrin i Hollywood, blev fullständigt dominerad och brutalt knockad av Holly Holm. Efter mer än ett år i skuggan återvände hon sedan på UFC 207 i december förra året och blev ännu en gång skoningslöst knockad – denna gång av den nuvarande mästarinnan Amanda Nunes efter endast 48 sekunder.

Amanda-Nunes-Ronda-Rousey-UFC-217-knockout-MMA-WMMA-UFC-MMAnytt

Efter att ha vunnit sina tolv första matcher i dominant stil har “Rowdy” Ronda Rousey nu förlorat två raka – bägge via brutala knockouts. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Väntar en WWE-karriär runt hörnet?

Efter den senaste förlusten har det återigen varit tyst från Rousey och UFC-bossen tillika vännen Dana White har själv sagt att han inte tror på någon ny comeback till buren för superstjärnan. Även om hon inte formellt har gått ut med något pensionsbesked så tyder det mesta på att hennes tid som MMA-fighter är över.

Den senaste tiden har flera rykten om en potentiell karriär inom World Wrestling Entertainment (WWE) florerat och nu verkar det nästan uppenbart att pro wrestling blir hennes nästa steg. Detta efter en filmad “konfrontation”, där Rousey och träningskamraterna Jessamyn Duke och Marina Shafir stötte ihop med WWE-stjärnorna Charlotte Flair, Bayley och Becky Lynch under en intervju efter Shayna Baszlers vinst i turneringen WWE Mae Young Classic.

Kampen mellan “The Four Horsewomen”

I intervjun föreslogs en match när Rousey gick fram.

“You name the time, you name the place,” sa Rousey. … “Oh, not today? We’re waiting to hear from you.”

Rousey, Duke, Shafir och Baszler har alla tävlat i MMA – tre av dem i UFC. De fyra har länge kallat sig själva för MMA:s “Four Horsewomen”. I WWE är det just Flair, Bayley, Lynch och Sasha Banks som är kända under namnet.

Just nu spekuleras det kring en potentiell fyra-mot-fyra-match mellan dem på WWE:s pay-per-view-event Survivor Series, som går av stapeln i Houston, Texas den 19 november. Enligt MMA Fighting har både Rousey och Duke redan påbörjat sin fribrottningsträning i Los Angeles.

Deltog i WWE:s WrestleMania 2015

Rousey har varit en fan av professionell wrestling och en framtida övergång till WWE har varit föremål för spekulation långt innan de senaste ryktena.

UFC-stjärnan har faktiskt deltagit i ett WWE-event för drygt två år sedan, när hon medverkat i ett segment under PPV-galan WrestleMania tillsammans med The RockTriple H och Stephanie McMahon i mars 2015.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Ronda RouseySenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara