Video: se Ben Askren sparras – inför matchen mot Jake Paul!

✔ Har Askren vad som krävs för att slå YouTubestjärnan?

Den forne MMA-mästaren Ben Askren laddar upp för fullt inför sin boxningsmatch mot Jake Paul den 17:e april – och har nu börjat sparras.

Många kampsportsfans förundrades av matchbokningen med tanke på att Askren knappast är känd för sin boxning – snarare tvärtom. Askren har länge kritiserats för sin endimensionella och grapplingtunga stil.

Med ett matchfacit på 1-2 i UFC har han knappast övertygat på fötterna, särskilt med tanke på att hans enda seger skedde via en kontroversiell och kritiserad submission.

Askren ser dock ut att ta matchen på allvar och har återvänt till sin gamla tränare Duke Roufus. Han har under flera veckor publicerat träningsvideor på sina sociala medier och självförtroendet är onekligen på topp.


RELATERAT:


“Boxningen börjar sätta sig nu”

I sitt senaste inlägg sparras Askren inför mötet med Paul och även om det finns flera frågetecken kring hans teknik så verkar hjärtat onekligen vara på rätt ställe.

– Sparrades precis i åtta ronder och jag har styrka och kondition senare idag, skrev Askren i ett tidigare inlägg. Det kändes riktigt bra. Boxningen börjar sätta sig nu.

Askren har inte tävlat sedan oktober 2019 då han blev strypt medvetslös av Demian Maia. Innan dess blev Askren brutalt knockad av rivalen Jorge Masvidal i en match som endast varade fem sekunder.

Paul har hittills hunnit med två boxningsmatcher – bägge två segrar. Han har dock aldrig ställts mot en renodlad kampsportare, vilket bäddat för mycket kritik.

Först besegrade Paul YouTubestjärnan AnEnsonGib via TKO och följde sedan upp med en brutal knockoutvinst över basketstjärnan Nate Robinson.

 

Efter att ha sett Ben Askren sparras – vad tror du om hans chanser mot Jake Paul?

 

Kategorier
Senaste NyttVideo

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...