Video: Se den brutala knockouten alla pratar om!

✔ Motståndaren ligger kvar - helt utslagen!

Denna helgen levererade flera brutala avslut – och inte enbart inom MMA. Den mexikanske boxaren Oscar Valdez stod nämligen för en knockout som spridits som en löpeld på sociala medier.

Valdez var underdog inför mötet med landsmannen Miguel Berchelt. Utöver det faktum att Berchelt är mer erfaren så flyttade Valdez dessutom upp en viktklass inför mötet.

Många förutspådde ett våldsamt krig mellan de talangfulla boxarna och det var vad som levererades under större delen av matchen. I fjärde ronden fick Valdez in en hård träff men Berchelt lyckades återhämta sig och tog kommandot i den femte och sjätte ronden.

I den nionde ronden sänkte Valdez sin motståndare med en uppercut. Berchelt lyckades dock än en gång återhämta sig men blev varnad av domaren i rondvilan.

Inför den tionde ronden sa domaren att han höll ett öga på Berchelt och att han var redo att bryta om boxaren tog emot för många obesvarade slag.


MISSA INTE


Oscar Valdez – nästa mexikanska stjrna?

Berchelt skulle dock inte behöva varnas av domaren efter rondvilan.

Mot slutet av den tionde ronden duckade Valdez undan Berchelts slag och kontrade med en stenhård vänsterkrok. Slaget sänkte omedelbart Berchelt som låg kvar medvetslös i ringen i flera minuter.

Många blev oroliga efter att ha sett hur länge Berchelt låg kvar, men han vaknade sedan till och transporterades omedelbart till ett sjukhus.

Valdez lämnade arenan som en stjärna. Med ett matchfacit på 29-0 är nu 30-åringen mästare i både fjädervikt samt superfjädervikt.

– Mina idoler tvivlade på mig, sade Valdez. Boxningsanalytiker tvivlade på mig. De sa att Miguel Berchelt skulle knocka mig. Jag har ett budskap för alla: låt inte någon berätta för dig vad du kan och inte kan åstadkomma!

Mexiko har en lång historia av framgångsrika boxare genom åren. I dagsläget är Saul “Canelo” Alvarez inte enbart den största mexikanska boxaren men troligtvis den största stjärnan i sporten överlag.

Det återstår att se om Valdez kan nå samma höjder som “Canelo”!

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara