VIDEO: Se den vackra hyllningen till Khabib Nurmagomedovs pappa

✔ Abdulmanap avled i juni ✔ "Pappas plan är inte färdigt"

Inför titelmatchen mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje så har det släppts en vacker video där Khabibs pappa Abdulmanap hyllas.

Det är BT Sport som producerat den animerade videon som visar Khabib och Abdulmanaps resa från Dagestan till MMA-världens absoluta elit. Kolla in den här:

Från bergen i Dagestan till UFC-mästare. Oavsett om det var på ett andligt sätt eller på plats personligen så var Abdulmanap i Khabibs hörn under varje steg på vägen. Pappas plan är inte färdig, jobbet är fortfarande inte helt klart.


Relaterat


Khabib om sin pappa: vi var väldigt nära

2020 har kommit att bli ett tufft år för Khabib. Hans pappa kom först att ha komplikationer i samband med en hjärtoperation och fick sedan Covid 19. I maj blev han försatt i koma men avled i början av juni.

Abdulmanap har kommit att bli en av de mest inflytelserika tränarna inom MMA-världen. Förutom Khabib så kom han även att ta ett flertal fighters från Dagestan under sina vingar.

På grund av problem med visum så kom Abdulmanap att inte kunna vara med under många utav Khabibs matcher. Han var dock på plats under den sista matchen, då Khabib försvarade sin titeln mot Dustin Poirier.

 – Jag är säker på att alla i det här rummet har förlorat någon, sa Khabib i augusti. En vän, en granne, en kusin, en mamma, en far, en flickvän. Alla mister någon, det förstår jag. Men det är väldigt svårt.

– Vissa människor har ett strikt ett far-son-förhållande, men jag och min far var väldigt nära. Vi var som vänner. Han var min far och tränare, vi var alltid tillsammans. Vi var väldigt nära. Naturligtvis är jag ledsen.

Relaterat: Reporter frågar Khabib om döda pappan – det skulle han aldrig ha gjort!

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara