VIDEO: Se Dustin Poirier strypa ut “världens starkaste man”

✔ Båda tränar inför match.

Dustin Poirier tränar på för fullt inför sitt tredje möte med Conor McGregor den 10 juli. För några dagar sen blev en video viral som visar hur han tränar med en något udda träningskamrat. Sparringpartnern är ingen mindre än “strongman” Brian Shaw som vunnit titeln “världens starkaste man” fyra gånger.

Shaw väger mellan 175-200 kg är och är 203 cm lång. Med tanke på att Poirier tävlar i lättviktsklassen på under 70 kg rådde det en markant viktskillnad mellan herrarna. Emellertid har Shaw ingen större erfarenhet av kampsport.

Efter lite slag mot säck testade de att grapplas med varandra. I första omgången fick Poirier börja i Shaws sidkontroll. Shaw hade inga problem att komma upp från Poirier men gav upp sin rygg under tiden. Med en snygg ryggtagning och en snabb rear naked choke fick jätten klappa ut ståendes.

I nästa omgång fick Shaw ta sidposition på Poirier. Trots att Poirier innehar svart bälte i BJJ var det inte mycket han kunde göra när den gigantiske Shaw la sin tyngd över honom och han fick själv klappa ut efter att ha gett upp sin rygg.


HETAST JUST NU


Flera strongmen har testat på kampsport

Den mest kända av de “strongmen” som gett sig in i MMA är tveklöst polacken Mariusz Pudzianowski som har ett machfacit i MMA på 14-7. Pudzianowski vann titeln “världens starkaste man” hela fem gånger innan han testade på MMA.

På senare tid har två av de mest kända atleterna inom strongman-tävlingar bestämt sig för att mötas i boxningsringen: Eddie Hall och Hafþór Björnsson. Mötet planeras gå av stapeln i september i år och marknadsförs som “den tyngsta matchen i boxning”.

För Poiriers del handlar det om att vara redo för McGregor i juli. “The Notorious” kommer inte att kunna lägga lika stort tryck som Shaw men han har garanterat vassare teknik. Se videon från när Poirier och Shaw sparras här nedan!

 

Vem tror du hade vunnit om Poirier och Brian Shaw kört en seriös MMA-match?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dustin PoirierSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...