Video: Se Khabib Nurmagomedov förlora en match!

✔ Karriärens enda förlust kom i Sambo

Khabib Nurmagomedov är tveklöst en av UFC:s största stjärnor genom tiderna. Med ett proffsrecord på 29-0 är han med i diskussionen om att vara den bäste UFC fightern någonsin.

Men även om Khabibs proffsrekord är fritt från förluster så har han faktiskt en förlust från sin amatörkarriär i Combat Sambo.  

Den matchen skedde 2003 när Khabib bara var 17 år. Motståndaren var den tre år äldre Magomed Ibragimov som representerade Tjetjenien. 

I en film av matchen som nu börjat spridas över internet kan man se hur en ung Khabib blir nertagen med en stark double leg i början av matchen. Eftersom han landade utanför matchområdet börjar de om i mitten ståendes. 

De utväxlar några slag varpå Ibragimov utnyttjar ett misslyckat nertagningsförsök från Khabib och får ner honom igen.   

Återigen hamnar de utanför matchområdet och de börjar om ståendes i mitten. Resten av matchen utspelar sig mestadels ståendes där ingen får något tydligt övertag. Mot slutet av matchen försöker Khabib ta ner Ibragimov som sprawlar fint. 


HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov började gråta efter förlusten

När matchtiden tagit slut förklaras Ibragimov som segrare på poäng och en förkrossad Khabib faller gråtandes ner på knä. 

Han tröstas av Ibragimov och efter den matchen förlorade han aldrig mer. Khabib valde att gå i pension efter sin vinst över Justin Gaethje och nu har han definitivt avsagt sig lättviktstiteln

Ibragimov är en framstående brottare som 2016 erövrade en brons vid olympiska spelen i Rio och två år senare brons på asiatiska mästerskapen. 

Det var med andra ord ingen liten duvunge som vann över Khabib utan en brottare i världsklass. Att Khabib som 17-åring ändå lyckades göra ganska bra ifrån sig i matchen gav en försmak om hur framgångsrik han skulle komma att bli. 

Se matchen nedan!

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Amatör MMAKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...