VIDEO: Här sparras höggravida UFC-svenskan Lina Länsberg

✔ EXKLUSIV INTERVJU ✔ Fokuset: "Vara en bättre fighter efter graviditeten!"

UFC-svenskan Lina Länsberg är en pionjär inom svensk MMA men har nu nya utmaningar i sikte. Inom kort kommer “Elbow Queen” att föda sitt första barn, men det har inte satt stopp för hennes aktiva livsstil.

I en exklusiv intervju med MMAnytt berättar Länsberg hur hon håller igång och anpassar sig i takt med att magen växer.

 – Det börjar kännas ordentligt tungt men ibland så funkar det, berättar Lina Länsberg. Är jag ordentligt uppvärmd, så att kroppen får vänja sig och förstå att ‘nu är det bara att hålla fast allting i magen’ så att jag kan röra mig. Då funkar det bra!

Det har dock inte alltid varit lätt. Den första tiden i graviditeten kantades av illamående och hon beskrev perioden som “ett helvete” när det begav sig. Även då höll hon igång, dock med vissa modifikationer.

 – Jag kunde träna då också, men jag fick ha spyhink bredvid i princip. Så det var verkligen inte kul på något sätt. Det gick över i vecka 15 ungefär.

 – Sen dess har det gått jättebra. Det är klart att blir omställning första gången man märker att man inte kan ligga på rygg och resa sig upp, för att magmusklerna delar sig. Det är nya upplevelser. Det blir trångt att andas när man böjer sig ned, så man får anpassa såklart. 


Se mer videos på MMAnytts YouTube-kanal.


HETAST JUST NU


Lina Länsberg längtar jättemycket – efter att få fightas

Det var nu över ett år sedan Länsberg var i oktagonen och representerade Sverige. Hennes senaste match gick mot Sara McMann och slutade med en förlust via enhällig domslut för svenskan.

Förlusten bröt en vinstsvit på två raka under 2019 och nu längtar hon efter att få återvända till buren.

 – Jag vill absolut inte ta ett break, berättar Lina Länsberg. Det blir mycket abstinens. Jag längtar jättemycket efter att få fightas igen och komma tillbaka till det. Just därför känns det så skönt att jag ändå har kunnat hålla igång de viktigaste delarna, som att sparras till exempel, även om man gör det jättelugnt.

 – Bara det att fortfarande få träna blicken och tajmingen. Det känns som de absolut viktigaste delarna. Sen kan jag köra jättemycket teknik, både brottning och stående. Jag har ändå haft fokuset att jag ska vara en bättre fighter efter graviditeten än jag var innan.


Akira Corassani Lina Länsberg (© Per Haljestam-USA TODAY Sports)

Lina Länsberg med sin pojkvän, före detta UFC-fighter Akira Corassani (till vänster)


Planerar att tävla ett halvår efter förlossningen

Just nu håller Länsberg och hennes pojkvän Akira Corassani att fixa sin bostad, ett projekt som upptar mycket av deras vakna tid. De har köpt ett hus och är i full färd att renovera.

 – Vårt liv är så jävla kaos. Vi har köpt ett gammalt hus från 40-talet och rivit ut hela jäkla övervåningen. Precis lagom tills att det är snart dags för förlossning och så.

Trots att huset är i stycken så faller livet på plats för varje dag som går. Länsberg och Corassani hjälps åt för att förverkliga sina drömmar. Snart som nyblivna föräldrar och senare som MMA-paret som siktar på att klättra i UFCs bantamviktsranking.

“Elbow Queen” är just nu rankad elva i världen och med ytterligare en vinst kan hon bryta in i divisionens topp-10.

 – En karriär som elitidrottare, att kunna träna så mycket som man behöver och kunna resa. Det är klart att det behöver anpassning men har man en familj som ställer upp så ser jag inte att det ska vara några problem.

 – Min plan är fortfarande att försöka gå en match ungefär ett halvår efter förlossningen. Sen förstår jag att allting kan hända och man kan få komplikationer som gör att det inte funkar. Men man måste fortfarande ha ett mål och jobba mot! 

Fotnot: intervjun med Lina Länsberg gjordes i slutet av januari 2020

Kategorier
ExklusivtLina LänsbergSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...