VIDEO: Taekwondo-fightern imponerar med GALNA sparkar!

✔ Kan sparka ner fem olika mål innan han träffar marken!

Armeniens Davit Vardumyan är en meriterad mästare i taekwondo som på sistone blivit mycket populär utanför tävlingssammanhang. På sociala medier har nämligen Vardumyan tagit världen med storm med sina imponerande sparkar.

Vardumyan släpper regelbundet videor där han lyckas med otroliga sparkkombinationer – där han ofta sparkar ner flera olika mål innan han ens träffat marken. Se Vardumyans galna sparkar nedan!


HETAST JUST NU:


Flera MMA-stjärnor med bakgrund i taekwondo

Brottning och thaiboxning är en betydligt vanligare kampsportsbakgrund än taekwondo för de som tar steget till MMA. Trots det finns det flera MMA-stjärnor som börjat med taekwondo innan de klev in i buren.

UFCs flugviktsmästare Valentina Shevchenko började med taekwondo som femåring och har sedan dess blivit världsmästare i bland annat kickboxning och thaiboxning. Hon är utan tvekan en av de bästa kvinnliga fighters i världen just nu.

Yair Rodriguez är troligtvis Mexikos största MMA-stjärna. Han är obesegrad i sina tre senaste matcher och har svart bälte i taekwondo. Även obesegrade Valerie Loureda har på kort tid blivit en stjärna i Bellator och är en fighter som aldrig låter sina rötter i taekwondo glömmas.

Den MMA-fightern som skapat mest intresse kring taekwondo är dock utan tvekan Anthony Pettis. Den forne WEC- och UFC-mästaren har en explosiv och okonventionell fightingstil som gjort honom väldigt populär hos MMA-fans.

 

Hur tror du att Davit Vardumyan hade klarat sig i MMA?

 

Prenumerera på vår YouTube-kanal för spännande videor, intervjuer och mer!

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara