Video: Tjetjeniens president anordnade MMA-matcher åt sina nio, tio och elva år gamla söner

En av de gräsligaste händelserna i sportens historia inträffade under tisdagen.

Att Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov är en MMA-fantast visste vi. Han är vän med fler av de dagestanska stjärnorna i UFC, däribland Khabib Nurmagomedov, och anordnar med jämna mellanrum MMA-galor under titeln World Fighting Championships of Akhmat (WFCA). Det var en sån gala han var värd för igår där bland annat tidigare Bellator-fightern Magomedrasul ‘Frodo’ Khasbulaev och WSOFs flugviktsmästare Magmoed Bibulatov deltog.

Alla tillgängliga proffsfighters verkade däremot inte vara tillräckligt för presidenten. Kadyrov hade tagit ett väldigt anmärkningsvärt beslut att låta sina tre söner tävla under galan trots att de bara är nio, tio och elva år gamla.

Den äldsta av dem, elvaåriga Akhmad, vägde 30 kilo inför sin match och vann den via KO. De andra två sönerna tog sina segrar via enhälliga domslut och belönades med små mästarbälten för sina insatser. I videon längst ner kan ni se hur en av matcherna såg ut.

Det är inte bara i sin inblandning i MMA som Kadyrov är ett föremål för kritik. Hans titel är president men hans Putinstödda styre över Tjetjenien kan bäst liknas vid en diktatur. Flera fall av tortyr och mord har knytits till honom, däribland mord av tjetjenska medborgare utomlands. Medan majoriteten av befolkningen i regionen lever i fattigdom lever han själv i lyx och uttalar med jämna mellanrum stöd för män som mördar sina fruar på grund av deras ‘bristande moral’ och grupper som skjuter paintballkulor på kvinnor som, i hans tycke, inte bär muslimsk klädnad.

https://www.youtube.com/watch?v=WE01WQ-szVg

Kategorier
NyheterSenaste Nytt
14 Kommentarer
 • Lallarn
  5 October 2016 at 10:58

  Kommer inte att titta på denna video.

  • Wally Johnson
   6 October 2016 at 09:43

   Vill inte ens tänka tanken på de här barnens framtid…

 • Jens
  5 October 2016 at 11:53

  Det är inte så att kadyrov och Putin är bästa vänner direkt. Folk i ryssland ogillar i regel folk från dessa områden. Mer hålla fienden nära-känsla. Mvh folk som faktiskt bor i Ryssland

  • Jan Ahmadi
   6 October 2016 at 12:01

   Får känslan av att du tycker att något jag skrivit är fel men förstår inte riktigt vad. Skrev “Putinstödda styre”, tycker du att det är inkorrekt?

   • Jens
    6 October 2016 at 12:18

    Putinstödda=Kreml pumpar In miljoner rubel till Tjetjenien så det inte är i ruiner efter krigen och har ett band (riktigt jävla risigt) med kadyrov som ledare där. Väldigt många Tjetjenier gillar dessutom kadyrov och håller med i mångt om vad han gör. När man skriver putinstödda regimen är det lite vilseledande. Jag tex stödjer WWF, men på ett helt annat sätt:)

    • Jan Ahmadi
     6 October 2016 at 06:56
     • Jocke
      6 October 2016 at 10:54

      Jag följer Kadyrov på Insta och han verkar ha en förkärlek till Putin.

     • Macroscope
      9 October 2016 at 08:06

      Jens gillar att smutsa ner trådar med sina iqbefriade inlägg

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  6 October 2016 at 02:00

  Är dom helt sjuka i huvudet eller vad är felet med dom? Att låta barn gå mma fighter är bara idiotiskt.

 • Vaettra
  6 October 2016 at 08:33

  Så sjukt. Gangsterland.

 • Danne
  6 October 2016 at 09:02

  Idioti…

 • carabinieri
  6 October 2016 at 12:17

  Men för helvete vad vidrigt.

 • UFCBLACKBELT
  6 October 2016 at 06:44

  Såg ni gangstern bredvid Kadyrov i slutet? så ut som presidentet i ett mc gäng typ… ganska för er som inte vill titta, de var inget särskilt att se på, har sett lika vilda fights på skolgården om än lite kortare.

  Kadyrovs son Adam såg ju faktiskt rätt skaplig ut, fortsätter han så kan han nog bli en bra fighter.

 • Justified
  6 October 2016 at 07:48

  Kadyrov, en god företrädare för religion i allmänhet och islam i synnerhet…

 • Svara