Vilken prestation! Pettis briljerar – blir ny Bellator-mästare!

✔ Dominans från den nykrönta mästaren

Sergio Pettis, yngre bror till den forne UFC-mästaren Anthony Pettis, är ny bantamviktsmästare i Bellator till följd av nattens huvudmatch.

Bellator 258 avslutades med en titelmatch i bantamvikt där Pettis utmanade den regerande mästaren Juan Archuleta. Inför matchen hade Archuleta vunnit 20 utav sina 21 senaste matcher – där den enda förlusten kom via domslut mot dubbelmästaren Patricio “Pitbull” Freire.

Det var en sansad och taktiskt match från Pettis sida som visade en mogen inställning till matchen. Archuleta gjorde sitt bästa för att ta sig in och ut för att träffa sin motståndare men blev ständigt kontrad av Pettis. Redan i den andra ronden fick Pettis in ett hårt slag som öppnade ett sår i mästarens ansikte och tonen var satt för matchen.

Archuleta hade tillsyns mer kraft i sina slag men de slagen var även långsammare och tydligare än motståndarens. Samtidigt var Pettis ofta steget före med snabbare, mer träffsäkra slag som ständigt satte stopp för Archuletas framfart.

Archuleta fick en nertagning i den femte ronden och arbetade flitigt från topposition – men det var alldeles för sent. Pettis lyckades ta sig upp innan ronden var över och höll sig på fötterna den sista halvminuten av matchen.

Efter fem ronder tilldelades Pettis en solklar seger via enhälligt domslut med siffrorna (50-45, 49-46, 49-46).


HETAST JUST NU


Pettis: “Bellator låter mig vara mig själv”

Pettis är nu fortsatt obesegrad i Bellator med tre raka segrar. Han inledde sin karriär i organisationen med en snabb submissionseger över Alfred Khashakyan. Därefter följde Pettis upp med en stark prestation i en domslutsvinst över den ständigt underhållande Ricky Bandejas.

När Pettis tävlade i UFC var han ofta nära en titelchans i flugvikt men lyckades aldrig ta sig hela vägen. Han avslutade sin karriär i UFC med förluster i tre utav sina fem sista matcher i organisationen.

Efter segern på Bellator 258 öppnade Pettis upp skillnaderna mellan UFC och Bellator.

– Det känns som jag var på väg att bli mästare i UFC också, sade Pettis på presskonferensen. Jag hade bara inte tiden eller stjärnfaktorn som de ville att jag skulle ha. Jag är en ganska vanlig snubbe här, svär på gud. Älskar att träna och fightas. Jag har två hundar och en tjej, jag behöver inte mycket annat utöver det. Jag är inte helt inne i mode eller att skina på det sätter de vill att jag ska skina eller marknadsföra mig själv på sociala medier.

– Helt ärligt är det motsatsen till den jag är. Det är grymt att Bellator låter mig vara mig själv och inte sätter press på mig. Jag kan ha dessa fantastiska prestationer och på riktigt tro på mig själv.

 

Vem borde Sergio Pettis möta härnäst i Bellator?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...