Tre svenskar klara för VM-final – Millie Eriksson dominerar

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Världens bästa MMA-landslag levererar i Bahrain ✅ Domartabbe kostar Sverige en fjärde finalplats

VM i MMA dag fyra är över och dagen började på bästa möjliga sätt. Sveriges första representant i junior-VM, Millie Eriksson klev in i turneringen och imponerade otroligt.

Dagen rullade på med svenskvinster – men avslutades tyvärr på ett riktigt bittert sätt.

Dessa fighters gick vidare till VM-final

 – Millie Eriksson (flugvikt, junior)

Millie “Vanili” Eriksson var hela två huvuden längre än sitt motstånd, Manar Alhayki från Bahrain. Från matchens första stund var det klart att Alhayki inte hörde hemma i buren med Eriksson.

Eriksson träffade med stenhårda sparkar både mot kroppen och benen, vilket gjorde att bahrainskan vände sig bort. Till slut var domaren tvungen att bryta och “Vanili” är nu inte bara historisk som Sveriges första representant i junior-VM – hon är dessutom i VM-final!

Finalen äger rum på lördag och i finalen tar hon sig an brittiskan Megan Morris från Blackburn Predators. Matchen är den första för dagen.

Millie Eriksson klar för VM-final!

💥🇸🇪️🇸🇪️🇸🇪️👊👊👊Hon var historisk redan när hon klev in i turneringen – och nu är hon klar för VM-final!Millie Eriksson såg ut som ett riktigt proffs när hon körde över Bahrain i semifinalen. Nu väntar en brittiska i finalen på lördag!

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 16 november 2018


LÄS MER: Allt du behöver veta om IMMAF Worlds 2018 – VM i MMA


– Nina Back (stråvikt)

På Europa-mästerskapen i Rumänien tog Nina Back sig hela vägen till final – samtliga matcher via domslut. I denna turnering har hon dock gått in som en virvelvind och knep ytterligare en tung vinst i semifinalen mot Nurzhamal Sadykova från Kazakstan.

Back träffade med flera stenhårda knän mot kroppen som till slut tvingade ned kazakstanskan. Hon följde sedan upp med slag tills domaren inte hade något annat val än att bryta. Back är nu klar för sin andra raka mästerskapsfinal efter två avslut i första ronden.

Finalen går nu på lördag mot Daria Samchik från Ukraina som besegrade Mexiko i semifinalen.

Nina Back klar för VM-final!

💥🇸🇪️🇸🇪️🇸🇪️👊👊👊Nina Back tog ytterligare en avslutsseger och är nu klar för VM-FINAL på lördag!Matchen går mot en fighter från Ukraina.

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 16 november 2018


LÄS MER: Möt världens bästa MMA-landslag – Här är den svenska truppen inför VM


– Andreas Gustafsson Berg (mellanvikt)

Andreas Gustafsson Berg från Västerås Fight Club kom till mästerskapet som en doldis. Det började tufft med tre fulla matcher på tre dagar.

I semifinalen förväntades det tuffaste motståndet hittills – men “BG” hade andra planet. I första ronden fick han ned motståndaren Joseph Luciano från Australien. Han hamnade i side control med huvudkontroll och låste australiensarens arm med benen i en americana-position, som numera kallas bane-lock

FInalen går nu på lördag och motståndet blir Dzhamal Medzhidov som mötte regerande Europa-mästaren från Italien Dario Bellandi. Bellandi skadade sig i andra ronden vilket medförde att ryssen gick vidare.

Andreas Gustafsson Berg klar för VM-final! | IMMAF Worlds 2018

💥🇸🇪️🇸🇪️🇸🇪️👊👊👊Det krävdes 27 tuffa minuter för att gå till semifinal där motståndet var klädd i guld-dress, vilket signifierar att han vunnit ett mästerskap."BG" behövde dock mindre än en rond för att avsluta Australiens Joseph Luciano. I finalen möter han Ryssland.

Publicerat av MMAnytt.se Fredag 16 november 2018


LÄS MER: Exklusivt videoreportage: Sveriges landslag i MMA


Domartabbe sätter stopp för Mosse Atrakchis VM

I den sista matchen för Sverige gick debutanten Mustafa “Mosse” Atrakchi in i semifinalen mot den tuffa ryssen Magomed Shakhrudinov. Det såg till en början bra ut även om “Mosse” var lite avvaktande på grund av ryssens starka brottning.

Med bara 15 sekunder kvar låste Shakhrudinov in en rear naked choke som Atrakchi började försvara. När Shakhrudinov sedan plattar ut Atrakchis höft tror domaren från Finland att Atrakchi har somnat och bryter således matchen.

Mustafa Atrackhis (vänster) – Foto: @stefanromarephoto

En märkbart upprörd Atrakchi frågar domaren om han ronden var över eller om han brutit, var på domaren, som inte kan ta tillbaka beslutet – informerar Atrakchi om att hans VM nu är över.

Otroligt surt för fightern från RenYi i Umeå – men att plocka hem en bronspeng i världens största MMA-turnering är ingen skam det heller!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara