Volkan Oezdemir vs. Shogun Rua blir huvudmatch på UFC Hamburg

Officiellt: Toppmötet bokas om till UFC Fight Night 134

Nyligen lät UFC avslöja att det lätta tungviktsmötet mellan Volkan Oezdemir och Mauricio “Shogun” Rua har blivit ombokat. Toppmatchen kommer nu bli huvudattraktionen på UFC Fight Night 134, som äger rum i Hamburg, Tyskland, den 22 juli.

Oezdemir vs. Rua skulle egentligen ha agerat delad huvudmatch under UFC Fight Night 129 i Chile, men matchen ströks då det stod klart att Oezdemir inte kunde lämna USA på grund av den pågående brottsutredningen där “No Time” är misstänkt för grov misshandel. Oezdemir har hela tiden nekat till anklagelserna.

Oezdemir (15-2 MMA, 3-1 och #2 i UFC) har endast hunnit med fyra matcher i UFC hittills och det är inte många som lyckats etablera sig i toppen så snabbt som han har gjort. Efter tre raka vinster över toppmotstånd i form av Ovince Saint PreuxMisha Cirkunov och Jimi Manuwa fick han sedan chansen att utmana mästaren Daniel Cormier om bältet i januari tidigare i år. Titelmatchen gick dock inte som förväntat för Oezdemir, som förlorade via teknisk knockout i den andra ronden.

Rua (25-10 MMA, 9-8 och #7 i UFC) har själv befunnit sig i toppen betydligt längre än så. PRIDE-legendaren samlade redan innan UFC-karriären ihop storvinster över namn som Quinton “Rampage” Jackson och Alistair Overeem (två gånger) och i maj 2010 lyckades han vinna UFC-bältet efter att ha knockat den dåvarande mästaren Lyoto Machida. Även om hans tid som mästare blev kort så har “Shogun” fortsatt att fightas mot divisionens främsta fighters, med blandade resultat, de senaste åren och just nu står han med tre raka segrar. Sist “Shogun” var aktuell avslutade han Gian Villante via teknisk knockout i mars förra året.

UFC Fight Night 134: Volkan vs. Shogun äger rum i Barclaycard Arena. Inga andra matcher har hittills offentliggjorts för galan, men MMAnytt kunde nyligen avslöja att nummer 11-rankade Stefan Struve planeras möta nummer 8-rankade Marcin Tybura i en tungviktsdrabbning.

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 134

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...