Volkan Oezdemir. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Volkan Oezdemir ska infinna sig i rätten – 11 dagar innan titelmatchen

Volkan Oezdemir kommer att behöva infinna sig i rätten bara dagar innan han slåss om titeln.

Volkan Oezdemir bollar med många saker just nu. Den 20 januari kommer han att gå sin livs match då han under UFC 220 utmanar Daniel Cormier om lätt tungviktstiteln men i takt med att galan närmar sig så fortskrider även en potentiell misshandelsdom riktad mot “No Time” Ozedemir.

Ska ha misshandlat en man i augusti

Oezdemir har på kort tid gjort sig ett namn som en av de mest fruktade knockout-artisterna i UFC då han på endast tre matcher har tagit sig till toppen av organisationens lätt tungviktsdivision.

Han påbörjade sin UFC-karriär med ett delat domslut över Ovince Saint Preuz men i sina två senaste matcher har han knockat både Misha Cirkunov och Jimi Manuwa på sammanlagt (!) 70 sekunder.

Den 19 november kunde dock MMAnytt.se rapportera att Oezdemir hade blivit gripen, misstänkt för en misshandel som skulle ha ägt rum den 12 augusti utanför en bar.

Enligt den man som anklagar Ozdemir, Kevin Cohen, så ska UFC-fightern ha knockat honom med ett slag. Inte nog med det, Cohen ska efter slaget ha legat medvetslös i hela fjorton minuter för att sedan bli transporterad till sjukhuset där han ska ha uppvisat hjärnskakningssymptom och behövt sy ihop ett flertal sår.

Nu står det klart att Oezdemir kommer att behöva infinna sig i rätten den 9 januari, elva dagar senare kommer han att slåss om titeln. Lyckligtvis för Oezdemir har strängheten i straffet minskat men maxstraffet ligger fortfarande på fem år i fängelse.

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttVolkan Oezdemir

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]