MMA-profilen Waldo Zapata sjuk i “extremt svår” cancer

✔ Talar ut: "Kanske omöjlig att behandla"

Den svenske MMA-profilen Waldo Zapata, 44, är sjuk i en svår form av cancer.

Enligt honom själv började kampen mot den dödliga sjukdomen för en månad sedan. Nu öppnar Zapata upp om cancerbeskedet i ett känslosamt inlägg på Instagram.


LÄS MER: Tränaren förklarar: Så ska Simon Sköld vinna kvällens stora titelfight


– Jag har återigen fått en trist diagnos. Denna gång är det inte en avsliten höftböjare, en krossad nack-kota eller ett söndertrasat knä eller nån av de andra grejerna jag inte skulle kunna hämta mig ifrån. Nu är det tuffare, skriver Waldo Zapata och fortsätter:

– Jag har en väldigt illa placerad cancer i gallvägarna. Extremt svår, kanske omöjlig att behandla. Fortfarande ett besked kvar att invänta, men ingen direkt solskensprognos. Oavsett annalkande beskeds natur så återstår sedan några sista ”halmstrån” att sträcka mig efter, i detta okontrollerade fall mot avgrunden som började för en månad sedan. Dessa halmstrån är dock huvudsakligen bara sätt att köpa mig tid.

Waldo Zapata – en legendar inom svensk MMA

Zapata är en riktig mångsysslare som gjort ett starkt avtryck på den svenska MMA-scenen genom åren. Han är bland annat svartbältare i brasiliansk jiu-jitsu, grundare av klubben SPR Athlete Factory och en hyllad coach som stått i hörnan för professionella MMA-fighters som Simon Sköld.

Under 2012 medverkade Zapata i MMAnytts “Studio MMA” vid flera tillfällen. På senare år har han också varit en av de svenska UFC-kommentatorerna på Viaplay.

Zapata är en sann fighter som vunnit mot oddsen flera gånger i livet.

– Låt mig förtydliga: jag är långt ifrån uppgiven. Vissa strider kan man inte vinna. Det har ingenting med att ge upp att göra! skriver Zapata på Instagram, där han även berättar att han ska gifta sig i helgen:

– Många av er vet redan och jag tackar er alla för er enorma kärlek och allt otroligt stöd jag fått och som mina barn och min blivande fru Louise har fått. Blivande? Japp. På lördag gifter vi oss och firar livet!! Inget är bättre än det!

View this post on Instagram

Ingen blir förvånad över mina långa frånvaroperioder från dessa plattformar. Är ju inte ett jättefan. Men nu fyller dessa plattformar ett syfte för mig. Jag når så många av er, med så enkla medel. Och det är allt jag mäktar med. Jag har återigen fått en trist diagnos. Denna gång är det inte en avsliten höftböjare, en krossad nack-kota eller ett söndertrasat knä eller nån av de andra grejerna jag inte skulle kunna hämta mig ifrån. Nu är det tuffare. Jag har en väldigt illa placerad cancer i gallvägarna. Extremt svår, kanske omöjlig att behandla. Fortfarande ett besked kvar att invänta, men ingen direkt solskensprognos. Oavsett annalkande beskeds natur så återstår sedan några sista ”halmstrån” att sträcka mig efter, i detta okontrollerade fall mot avgrunden som började för en månad sedan. Dessa halmstrån är dock huvudsakligen bara sätt att köpa mig tid. Låt mig förtydliga: jag är långt ifrån uppgiven. Vissa strider kan man inte vinna. Det har ingenting med att ge upp att göra! Många av er vet redan och jag tackar er alla för er enorma kärlek och allt otroligt stöd jag fått och som mina barn och min blivande fru Louise har fått. Blivande? Japp. På lördag gifter vi oss och firar livet!! Inget är bättre än det! ❤️❤️❤️❤️❤️ Ps.Jag skulle uppskatta om ni som nu vill kontakta mig, gärna gör så via text. DM här, Messenger, SMS, mail. Ring bara inte. Och skulle ni få ett kort svar eller inget svar, läs inte in nåt i det. Jag är bara väldigt trött, känslomässigt. Jag läser och uppskattar allt! Jag kanske inte bara orkar svara just då. ❤️ #fuckcancer Para todos ustedes que hablan español, por favor usen el traductor y mándenme DM por si a caso se necesita❤️ Para todos vocês que falam português, por favor usem o tradutor e se fosse necessário mandem DM❤️ For all my English speaking friends, please use the translator and DM me if necessary ❤️

A post shared by Waldo Zapata (@waldozapata) on


SE ÄVEN: Studio MMA med Waldo Zapata och Omar Bouiche


Våra tankar går till Waldo Zapata och hans familj i denna svåra tid.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara